Опитваме се да намерим свободен ресурс, защото това е една

...
Опитваме се да намерим свободен ресурс, защото това е една
Коментари Харесай

ВиК няма да асфалтира ул.“Индустриална“, Община Бургас спешно търси 6 млн.лева

Опитваме се да намерим свободен запас, тъй като това е една от най-важните улици в града, сподели кметът на Бургас Димитър Николов

ВиК няма да асфалтира ул. “Индустриална “, която бе разкопана за замяна на водопровода и канализацията. Това стана ясно от думи на кмета на града на днешната сесия на Общинския съвет в Бургас.

Водното сдружение разкопа основната пътна артерия преди близо година, с цел да подмени инфраструктурата. Дейностите бяха част от огромния воден план на област Бургас, само че се оказа, че средства за възобновяване на настилката, по този начин и не са планувани.

„ Необходими са 6 млн.лева. От ВиК подвигат плещи. Парите трябваше да дойдат от републиканския бюджет, само че виждате, че там е комплицирано – досега сме изпратили 36 преписки и чакаме финансиране, отговор нямаме. Това ни кара да търсим вътрешни запаси. Надявам се да успеем да намерим средствата, най-малко отчасти “, сподели Николов пред публицисти през днешния ден.

Той е безапелационен, че още преди започването на есента би трябвало да се подхващат ограничения, тъй като улицата е основна за трафика в Бургас.

Община Бургас като цяло има съществени проблеми с ВиК поради забавени поправки в централната градска част и ж.к. " Възраждане ". Подмяната на подземната инфраструктура на ул. " Сливница " се забави с половин година, сходна е и обстановката на ул. " Фердинандова " и бул. " Мария Луиза ". (
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР