Опитният баскетболист Златин Георгиев бе гост в предаването Код Спорт“

...
Опитният баскетболист Златин Георгиев бе гост в предаването Код Спорт“
Коментари Харесай

Златин Георгиев: Цяла България чака Вечното дерби

Опитният баскетболист Златин Георгиев бе посетител в предаването „ Код Спорт “ по RING. 37-годишният състезател се завърна в родния си клуб Левски след 9 сезона в Рилски състезател, където завоюва четири Купи на България и една Суперкупа. Предлагаме акценти от диалога със Златин Георгиев: 

- Каква е обстановката в този момент в състава на Левски? Според Тити Папазов 2022 година ще е година на оцеляването на отбора? 

- Да, борим се. Дано всичко е наред и да дойдат спонсори за следващата година да има по-силен тим. Тази година е ясно, че ще сме с по-млади играчи, трима чужденци и по-опитни – аз, Асен Великов, Ники Михайлов, Лъчо Димитров. Но мисля, че ще играем добър баскетбол и на другите тимове няма да им е елементарно против нас. 

- 13 години нямаше „ Вечно дерби “ в баскетбола. Защо всички анализатори подчертават точно на този конфликт? Кое е по-различното от дуели, в които ти си взел участие – да вземем за пример Рилски състезател – Балкан или Левски – Рилски състезател? 

- Цяла България чака този мач да го гледа. Хиляди пъти съм играл този дуел. Самата сила и атмосфера е напълно друга, в сравнение с сред Рилски и Балкан. Този мач е страховит! Много хора идват в залата или го гледат по малкия екран. Хубаво е за баскетболистите да се срещнат в този дуел, тъй като 13 години е голямо време без подобен прекрасен мач за феновете. 

- Липсваше ли ЦСКА на българския баскетбол? 

- Абсолютно! Без Левски и ЦСКА нищо не става. Както във футбола, по този начин и във всички спортове. Дано спонсорът на ЦСКА се задържи колкото се може по-дълго и да го има отбора, тъй като 13 години е несериозно без подобен тим да е в елита. 

- Имаме баскетболист, който е същинско благосъстояние – Алекс Везенков. Виждаме и изявите му в първите кръгове на Евролигата. Кое го прави неповторим? 

- Той тренира като вманиачен по през целия ден. Това го прави друг. Манталитетът му е напълно друг, въпреки всичко не е живял в България. Живял е в Кипър и в Гърция и това е доста значимо. Това му дава ужасно преимущество, само че е и доста добър баскетболист. 

- Според теб има ли късмет баскетболистът на Олимпиакос да стане Спортист на годината в България? 

- Аз мисля, че в случай че не стане, ще е смешно. Но в България всичко е наобратно. Мисля, че подобен триумф в никакъв случай не сме имали. Да играе „ Файнъл Фор “, да го изберат в топ 3 на Евролигата и да не стане Спортист на годината е меко казано смешно!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР