Опитните работодатели казват, че повечето мениджъри са раздразнени от фразите

...
Опитните работодатели казват, че повечето мениджъри са раздразнени от фразите
Коментари Харесай

Забранените фрази на работното място

Опитните работодатели споделят, че множеството мениджъри са раздразнени от фразите на подчинените, които демонстрират липса на ревнивост за работа или даже хвърлят сянка върху техния професионализъм. Една, даже, небрежна дума може доста да утежни имиджа на служителя, дори, в случай че преди този момент той се оправи добре с формалните си отговорности.

Сред най-опасните изречения за кариерата ви могат да бъдат посочени: " Работното ми време към този момент е свършило ", " Нашата компания е в ужасна позиция " или " Не знам по какъв начин да го направя... "

Внимавайте, вашето изявление в никакъв случай да не стартира с отказване, даже в последна сметка да се съгласите с гледната точка на събеседника. Реплика, конструирана по този метод: " Не, изцяло съм склонен с вас " трансформира мениджъра против вас от съидейник в съперник. В такива обстановки има възможност след " доза " на отказване, вашият събеседник към този момент да не е подготвен да схване позитивно всички следващи причини.

Ето на вашето внимание седем изречения, които в никакъв случай не трябва да се споделят в офиса, съгласно експертите по логика на психиката на работното място:

1. " Не ми заплащат за това! " С една такава остра фраза слагате завършек на кариерното си развиване. Въпреки че това не значи, че би трябвало добродушно да се съгласявате с всичко. Имате право правилно да защитавате гледната си точка. На вашият събеседник по-много по-мек, само че не по-малко ефикасен метод ще влияе израза: " С наслаждение ще оказа помощ. В момента обаче работя по осъществяването на други планове... Кажи ми, кой мога да отложа, с цел да извърша новата задача? " Такъв израз ще подчертае лоялността ви към компанията и желанието ви да бъдете екипен състезател. Заедно с това, тя ненатрапчиво ще подсети на шефа ви за нуждата да слага реалистични цели.

2. " Вие трябваше да извършите... " След тази имитация вашият събеседник ще се усеща по този начин, като че ли избягвате отговорността за грешките, позволени в работата. Дори в случай че вашият сътрудник в действителност е отговорен, пробвайте се да развиете по-продуктивен метод. Например, с фразата: " За в бъдеще бих посъветвал... " ще помогне за изглаждане на острите ъгли и основаване на удобни условия за сполучлива работа в екип.

3. " Така няма да се получи! " Дори в случай че откровено вярвате, че препоръчаното решение на казуса не е допустимо, пробвайте се да изградите фраза за отговор без отказване: " Такова развиване на събитията може да докара до непредвидени затруднения ". В същото време не забравяйте, че не е задоволително единствено да критикувате сътрудниците. Необходимо е също по този начин да предложите собствен личен излаз от обстановката, с цел да наблегнете желанието да допринесете за общата идея.

4. " Изпратих този е-мейл преди седмица. " За да изградите известност на експерт, би трябвало да се научите да не трансферирате виновността на другите. В края на краищата, това е, което отличава сполучливия човек от губещия. Ето за какво, в случай че някой не даде отговор на настояването ви в точния момент, тогава би трябвало да намерите метод да разрешите този проблем, да установите връзки, а не просто да посочите обстоятелството и да подпишете безпомощността си.

5. " Ще опитам... " Такава фраза не въодушевява събеседника ви с възприятие на убеденост, че задачата ще бъде изпълнена качествено и в точния момент. В диалог с шефа си, заменете израза " Ще опитам или ще се постарая " с " Ще направя ". По този начин ще наблегнете вашата подготвеност и професионален метод за решение на казуса.

6. " Може да наподобява неуместно, само че... " Тази фраза обезценява смисъла на думите, изречени след нея, и значително подкопава доверието ви като умел експерт, способен по този въпрос, написа money.bg. В никакъв случай не подценявайте смисъла на вашите достижения, в случай че мечтаете за сполучливо кариерно развиване. В тази обстановка заслужен сурогат на злополучната дефиниция ще бъде фразата: " Искам да предложа... "

7. " Много съм ангажиран. Нямам време да разисквам този въпрос. " Тези думи карат събеседника ви да се усеща по-малко важен. Вашето позитивно отношение и предпочитание да бъдете екипен състезател ще бъдат подчертани с думите: " С наслаждение ще ви оказа помощ незабавно откакто завърша незабавна задача. Можем ли да се върнем към това следобяд? "

Според изследването 59% от младежите декларират, че ще продължат образованието си в България, само че единствено 9% от тях възнамеряват да съчетаят ученето с работа

Сентенцията " Думата не е птица, която отлита ", от дълго време е минала в категорията доказани от практиката аксиоми. Ето за какво е значимо да се научите по какъв начин да контролирате речта си, с цел да избегнете непредвидени затруднения в работата си, а и в персоналния живот.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР