Опитите за преминаване на нелегални мигранти през българо-турската граница нарастват,

...
Опитите за преминаване на нелегални мигранти през българо-турската граница нарастват,
Коментари Харесай

България изпраща още 3,5 тона хуманитарна помощ на Турция

Опитите за прекосяване на незаконни мигранти през българо-турската граница нарастват, само че все пак спрямо предходната годинадопуснатите мигранти са с 60% по-малко. Това разяснява пред публицисти служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Вътрешният министър отпътува на посещаване в Турция, където на специфична гала ще бъдат наградени представители на задграничните екипи, които се включиха в избавителните интервенции след тежкото земетресение.

България изпраща още 3,5 тона филантропична помощ за регионите, които пострадаха от опустошителните земетресения.Над 50 000 души починаха при разрушителните трусове със мощ 7,7 и 7,6 по Рихтер на 6 февруари в Югоизточна Турция. България бе първата страна от Европейски Съюз, оказала помощ при нещастието.

Днес представител на българските спасители ще бъде награден от турския президент Реджеп Ердоган в символ на признателност за напъните и помощта, която страната ни оказа. Отличието ще получи пожарникаря Петър Петров, който ще съставлява цялата група спасители от България.

Той е съпроводен от вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Пред публицисти Демерджиев разяснява, че страната ни е взела участие с най-вече жива мощ и помощи.

Вътрешният министър посочи, че връзката ни с Турция не е прекъсвала, даже сега е на най-хубавото равнище от последните години.

В рамките на визата Демерджиев ще се срещне с турския си сътрудник Сюлейман Сойлу, с който ще обсъдят защитата на общата граница и оправянето с мигрантския поток.

По думите му това се вижда и се прави оценка от Европа, като този опит се търси от всички европейски страни, с цел да бъде мултиплициран и прибавен и на други места.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР