Опитите за купуване на гласове и опорочаването на изборите ще

...
Опитите за купуване на гласове и опорочаването на изборите ще
Коментари Харесай

Главчев: Опитите за купуване на гласове и опорочаването на изборите ще срещнат нашата категорична съпротива

Опитите за пазаруване на гласове и опорочаването на изборите ще срещнат нашата безапелационна опозиция. Като длъжностен кабинет честните избори са наш приоритет, ще осъществяваме това прецизно в тясна съгласуваност с ЦИК. Това съобщи служебният министър председател Димитър Главчев по време на първото съвещание на държавното управление.

„ Честността на вота е без конкуренция, по тази причина опитите за пазаруване на гласове и опорочаването на изборите ще срещнат нашата безапелационна опозиция. Служебният кабинет приготвя изборите, само че не взе участие в тях, следва предизборна капания “, добави Главчев. „ Тя ще е напрегната, в тази обстановка сме длъжни да останем невъзмутими, ще се водим от законите, здравия разсъдък и ползите на жителите. Ще се фокусираме и върху решаването на разнообразни проблеми, страната няма режим на изчакване. Ще подсигуряваме спокойната и ефикасна работа на институциите. Убеден съм, че ще свършим доста работа. Пожелавам триумф и ползотворна работа “, добави още Главчев.

Очаква се служебните министри да дефинират представителите на Министерския съвет (МС) в Националния съвет за тристранно съдействие.

Служебните министри ще възложат на Националната организация за приходите да извърши продажба на имущество, отнето в интерес на страната.

Очаква се министрите да одобряват и план-сметката за разноските по подготовката и провеждането на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент, които ще се проведат на 9 юни, напомня SafeNews.

Новият длъжностен финансов министър Людмила Петкова съобщи,още при приемането на поста, че план- сметката за идния избор „ 2 в 1 “ възлиза на 100 млн. лв.. Това са средства за материално-техническото обезпечаване на изборния развой, за медийни пакети и за покриване на трудови и цивилен контракти с ангажираните с подготовката и произвеждането на изборите.

За първи път служебно държавно управление

ще работи дружно с настоящ парламент. След последните промени в Конституцията Народното събрание към този момент не се разпуска при назначение на служебна власт.
От своя страна Централната изборна комисия към този момент разгласи новата социална поръчка за дейностите по обезпечаване на машинния избор за избори „ 2 в 1 “. За момента, прогнозната стойност е 9 879 000 лв..

 

Източник – БГНЕС

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР