опитите си да спестят средства от бюджета и да ги

...
опитите си да спестят средства от бюджета и да ги
Коментари Харесай

Те са клиенти, те ще направят най-добрата реклама

опитите си да спестят средства от бюджета и да ги вложат в нещо друго всички търсят способи да удовлетворят с колкото се може по-малко разноски, само че въпреки всичко задоволително дейно потребителските упования. Това обаче постоянно е обвързвано с някаква инвестиция и даже да ви спести известна сума, може да се окаже, че изисква повече време. Вижте 3 от вероятните варианти да накарате потребителите да популяризират бизнеса ви.

Дайте им добавена стойност

Един от методите да накарате потребителите да популяризират информация за марката ви е добавената стойност. Понякога наподобява сложна за реализиране, само че тя постоянно се прави оценка високо. Например марката за онлайн търговия Lululemon предлага с покупките торбички за неведнъж потребление с цитати за нещата от живота – здраве, другарство, умения, благополучие, обич. Това не са инцидентни изречения – те са такива, с които компанията желае да бъде свързвана. Дизайнът на чантата я прави подобаваща за всекидневно прилагане, без да натрапва логото и името на марката.

Фокусирайте се върху потребностите им

На база данните, които имате за вашата таргет публика, определете какви са нейните потребности и кои са дупките, които можете да запълните с добавена стойност. Ако да вземем за пример продавате гримове, разумно е вашите консуматори да имат потребност от несесер, където да оставят купеното от вас. Можете да брандирате подобен и да го раздавате като подарък при покупка на избран артикул.

Инвестирайте в томболи

Не е нужно да е доста, а да е качествено. Ако томболите са част от тактиката ви в обществените мрежи, използвайте по-качествени материали при идната такава. Така вероятността потребителите да споделят с приятелите си новината, че са спечелили става по-висока. В противоположен случай, предоставяте нещо, което евентуално няма да се хареса, няма да се употребява, а оттова и никой няма да разбере за него. Тогава коства ли си инвестицията? По-скоро не. Оказва се, че безплатната реклама не е напълно безвъзмездна и изисква известни старания. Ако обаче действате вярно, можете да спечелите добра възвръщаемост на вложенията си. Започнете с това да разберете с какво се асоциира марката ви най-често, след това се фокусирайте върху потребностите на клиентите, с цел да откриете къде да поставите добавената стойност. Накрая – бъдете подготвени въпреки всичко да инвестирате някакви средства, въпреки и минимални.

По материал на Medium.com/manager.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР