Опитите на Запада да изолира Русия се провалят, заяви руският

...
Опитите на Запада да изолира Русия се провалят, заяви руският
Коментари Харесай

Лавров определи като провал опитите на Запада да изолират Русия

Опитите на Запада да изолира Русия се провалят, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в послание към участниците в Световната онлайн конференция за многополюсността.

" Изглежда естествено напъните на Вашингтон и неговите спътници да извърнат хода на историята, да принудят интернационалната общественост да живее съгласно измисления " ред, учреден на правила ", се провалят. Ще загатна единствено цялостния неуспех на линията на западняците да изолират Русия. 85% от популацията на света не желае да „ вади кестени от огъня “ за някогашните колониални метрополии “, сподели той.

Според министъра придвижването към световна многополюсност е станало факт, геополитическа действителност. Новите международни центрове – в Евразия, Азиатско-тихоокеанския район, Близкия изток, Африка и Латинска Америка – реализират впечатляващи триумфи – залагайки на самостоятелност, държавен суверенитет и културно-цивилизационна еднаквост.

„ В същото време те се управляват от своите коренни национални ползи, организират независима политика във вътрешните и външните работи. Те не желаят повече да бъдат заложници на непознати геополитически игри и реализатори на непозната воля “, добави Лавров.

Той обърна внимание на обстоятелството, че през последните 30 години делът на страните от Г-7 в международната стопанска система доста е намалял, до момента в който тежестта на страните с нововъзникващи пазари непрестанно нараства.

„ Сега първа икономическа мощ в света – по паритет на покупателната дарба – е Китай, който ловко съчетава пазарни механизми и държавни способи на контролиране “, напомни външният министър.

Според него в актуалния многополюсен свят единствената рационална опция на борбата е обединяването на напъните на основните международни центрове на правилата на Устава на Организация на обединените нации, в това число обезпечаване на процедура на ценене на суверенното тъждество на страните.

" Днес всеки би трябвало да признае необратимостта на образуването на по-справедлив полицентричен международен ред. В общ интерес е да се подсигурява, че многополюсната архитектура се основава не на " салдото на страха ", а на салдото на ползите, на общопризнатите правила на интернационалното право, на взаимно уважителния разговор на другите цивилизации, религии и култури “, акцентира Лавров.

Според него Русия остава в авангарда на интернационалните старания за подсилване на многополюсните правни и демократични правила на междудържавното другарство. Тя ще продължи да работи интензивно в Организация на обединените нации, в това число Групата на приятелите в отбрана на Устава на Организация на обединените нации, а също по този начин тясно ще координира дейностите си със съдружници и съидейници в ОДКБ, ЕАИС, Оперативно-наблюдателно дело, БРИКС, ШОС и други районни асоциации на развиващия се свят.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР