Опитите на Полша да направи Русия свой враг могат да

...
Опитите на Полша да направи Русия свой враг могат да
Коментари Харесай

Опитите на Полша да направи Русия свой враг могат да й навредят

Опитите на Полша да направи Русия собствен зложелател могат да й навредят, съобщи в изявление за Ройтерс шефът на кабинета на полския президент Кшиштоф Щерски.
Така той разяснява думите на президента на републиката Анджей Дуда, че Варшава не счита Москва за зложелател на НАТО. Той обаче означи, че Русия е „ комшия, с който алиансът не е склонен по всички въпроси “, оповестява РИА " Новости ".
" Като страна, която е прилежаща на Русия, в никакъв случай няма да настояваме за конфронтация в връзките сред Запада и Русия, тъй като тогава можем да станем жертва на този конфронтация ", акцентира Щерски.
Той напомни също, че по време на срещата на върха на НАТО в Лондон френският президент Еманюел Макрон прикани Варшава да преразгледа връзките си с Москва, само че ръководителят на кабинета на полския президент добави, че френският водач не е в положение да повлияе на позицията на Дуда. Според Щерски Полша има „ лимитирани ” благоприятни условия за дипломация с Русия, както и благоприятни условия за разговор.
" Руската политика може да се промени, тя може да отвори пътя към по-широк разговор, само че това ще изисква смяна на изискванията. На първо място, отклоняване от политиката на властта в района ", приключи той, представен от БГНЕС.
Самият президент на Полша все пак призна, че са нужни договаряния с Москва, защото " Русия е съседка, Русия е сътрудник ".
Москва, от своя страна, неведнъж е заявявала, че не съставлява опасност за никого, само че няма да пренебрегне дейности, които са евентуално рискови за нейните ползи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР