Опитите на Демократична България за създаване на голяма дясна предизборна

...
Опитите на Демократична България за създаване на голяма дясна предизборна
Коментари Харесай

Голяма дясна коалиция? Ивайло Мирчев каза възможна ли е

Опитите на Демократична България за основаване на огромна дясна предизборна коалиция не престават, без значение че „ Продължаваме промяната ” към този момент отхвърля да влезе в нея.

България се нуждае от общ политически индивид, разяснява  Ивайло Мирчев от „ Демократична България ” в студиото на Нова тв.

„ Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина, с цел да се разберем. Искаме да създадем в действителност огромно обединяване. Такова, което да изхвърли въпроса ще се коалирате ли с ГЕРБ, Движение за права и свободи или друга политическа мощ. Хората ще имат опция да гласоподават за нещо огромно, което да подсигурява бъдещата проатлантическа ориентировка на страната ”, разясни той.

И добави, че от Демократична България са се оповестили твърдо против тези опити за скрита преориентация на страната към Русия. „ Надявам се това да е явен сигнал за служебното държавно управление, че не би трябвало да се разрешават сходни неща. Не участвахме в организацията на митингите от предходната седмица. Не е нужно политическа мощ да ги провежда. Има задоволително будни жители, които са много чувствителни на тематиката геополитическа и енергийна самостоятелност на страната. По време на демонстрацията се свърза с нас вицепремиер Христо Алексиев и увери, че нищо сходно няма да се случи. Ще се пазят ползите на страната. Нашата цел е да имаме доста снабдители на природен газ ”, сподели още депутатът.

По думите му страната ни не се нуждае от спомагателни доставки от „ Газпром ”.

„ В момента се удвоява терминалът в Гърция. Сега би трябвало да резервираме потенциал с лотове на самия терминал. Това не е сложна задача, длъжни сме като страна да реагираме съответно. Природният газ и за октомври е обезпечен. Работим във форсмажор, във война сме и е мъчно да си представим по какъв начин за месец, месец и половина,  някой може да подписа дълготраен контракт, изключително при тези галопиращи цени ”, изясни Мирчев.

От Демократична България имат вяра, че президентът работи в посока енергийна самостоятелност, сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР