Опитен водач и двама клиенти на 60 години загинаха на коварния хребет в Шотландските планини

...
Британски медии казват, че опитен планински водач и двама клиенти
Коментари Харесай

Британски медии казват, че опитен планински водач и двама клиенти на 60 години са били вързани заедно, когато загина, пресичайки коварния хребет на шотландските планини

От БРАЙЪН МЕЛЕЙ Associated Press, 10 август 2023 г., 15:25 ч. Шотландия повече от десетилетие.

„Дейв остава страстен към катеренето и неговата заразна жажда за приключения няма да бъде загубена за нито един от нашите клиенти, които прекарват време с него в планината,” се казва в уебсайта.

Aonach Eagach е изключително тесен гребен, който се простира на шест мили (10 километра) на надморска височина от 3600 фута (1100 метра). Поредица от стръмни скалисти терени и плашещи върхове с стръмни падове трябва да се изминават внимателно нагоре и надолу.

„Траверсът включва някои трудни, открити катерене, но е достъпен за всеки, който има глава за височини, колкото и нов да е катеренето“, се казва в сайта за водачи на Фаулър.

Седем души са загинали на билото през последното десетилетие, въпреки че три смъртни случая наведнъж са необичайни.

Маршрутът не изисква въжета, но снимки в сайтове за насочване показват клиенти с каски, носещи колани за катерене, вързани за въжета.

В публикация през ноември в неговата компания уебсайт, Фаулър отбеляза, че скалата е хлъзгава, но каза, че друг човек току-що е завършил пътуването за 4 1/2 часа – половината от времето, което често отнема – защото са искали да слязат, преди времето да се промени.

Прогнозата в събота предвиждаше слаб дъжд в района на Глен Коу.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР