Опитът за покушение срещу главния прокурор е опит за посегателство

...
Опитът за покушение срещу главния прокурор е опит за посегателство
Коментари Харесай

ВСС: Опитът за покушение срещу главния прокурор е опит за посегателство срещу съдебната власт

Опитът за нападение против основния прокурор е опит за посягане против правосъдната власт. Това се показва в декларация от представляващия Висшия правосъден съвет (ВСС) и представителите на съдийската гилдия и на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

" Заявяваме своята паника и извънредно безпокойствие от невиждания опит за посягане. Отхвърляме демонстрирания блян за дестабилизация на правосъдната власт и нейното преодоляване посредством силови способи, непознати в най-новата ни история и неприсъщи за демократичните и правови страни ", се показва в декларацията.

Независимостта на прокурорите е прокламирана в Конституцията и е част от гаранциите за върховенството на закона и опитът за нападение против български магистрат и орган на държавна власт, какъвто е основният прокурор, погазва Конституцията, открития правов ред и демократични устои, се добавя в документа. 

Компрометирането на България пред интернационалната общественост е неприемливо, се показва още в декларацията и се добавя, че предприемането на незабавни и съответни дейности от виновните институции ще подсигурява опазване на правовия ред и публичния мир.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР