Опитът на украински дронове да ударят Кремъл беше ясно възприет

...
Опитът на украински дронове да ударят Кремъл беше ясно възприет
Коментари Харесай

Опитът за убийство на Путин: Западът очаква удари по Киев

Опитът на украински дронове да ударят Кремъл беше ясно общопризнат от съветските управляващи като желание за ликвидиране на президента Владимир Путин. Западните медии също не се съмняват в това, те предвиждат ответни дейности против Киев и се пробват да защитят Украйна. Какво друго написа на Запад?

Опит за ликвидиране на Путин

Washington Post заяви, че съветските управляващи в сряда упрекнаха Украйна в опит да нападна Кремъл през нощта с два дрона. Москва жигосах опита за нахлуване като " терористичен акт " и сподели, че отбранителните системи са дезактивирали дроновете, преди да могат да нанесат удар, написа вестникът.

" Кремъл дефинира случая като тенденциозен опит за ликвидиране на Путин в навечерието на Деня на успеха, който Русия чества на 9 май ", се споделя в публикацията.

Друго американско издание - Daily Beast, разгласява публикация под заглавие " Кремъл твърди, че Путин е оживял след опита за ликвидиране ".

В публикацията се споделя, че московчани са съобщили за две детонации в нощта на 3 май над Кремъл, „ преди светлините да изгаснат там “.

" Кадрите, споделени от поданици в локален канал в Telegram, демонстрират случай, когато в небето над Кремъл се появява пушек. Сега управляващите настояват, че това е безочливо нахлуване от Украйна благодарение на два дрона, като и двата съгласно тях са унищожени ", написа изданието.

Най-смелият опит

„ Ню Йорк Таймс “ на собствен ред показва, че Кремъл освен преглежда офанзивата с дрон като терористична офанзива и нападение против президента, само че също по този начин декларира, че „ си резервира правото да предприеме ответни ограничения, когато и където откри за добре. "

" Ако бъде доказано, това ще бъде най-дръзкият опит за удар на съветска територия, откогато Москва стартира пълномащабно навлизане в Украйна през февруари предходната година ", се споделя в публикацията.

Той също по този начин отбелязва, че Русия е изправена пред поредност от удари с дронове на своя територия през последните месеци. Някои от тези апарати кацнаха покрай границата на Украйна с Русия, само че най-малко един кацна южно от Москва. Украйна не е поела отговорност за множеството от случаите, написа вестникът.

Подобни оценки направи и Bloomberg. Интересното е, че след новината за самия опит за офанзива против Кремъл, организацията незабавно напомня съветските удари на украинска територия. Подтекстът се улавя, споделят те, " по този начин би трябвало да бъдат тези руснаци ":

" Ако бъде доказано, тази офанзива против комплекса, който от епохи е символизирал формалната власт на Русия, ще бъде решителна стъпка за преместване на опасността от война навътре в страната.

Откакто Путин подреди нахлуването в Украйна предишния февруари, съветски ракети и дронове неведнъж са удряли украинската столица, Киев и други градове, в това число наскоро тази седмица. "

Bloomberg също по този начин отбелязва, че известието на Кремъл идва, до момента в който страната се готви да отпразнува Деня на успеха на 9 май, основният празник на Русия в чест на успеха на Съветския съюз във Втората международна война.

Освен това Bloomberg се пробва да сътвори чувство у читателите, че съветските управляващи към този момент доста се опасяват от стачки и по тази причина взеха решение да анулират редица празнични събития.

Около дузина градове в Русия анулираха паради и други обществени събития за 9 май, базирайки се на неуточнени опасения за сигурността. Много от тях са отменили фойерверките.

Е, с изключение на всичко друго, Русия към този момент е засилила отбраната на Москва, написа организацията:

От предходната година Русия разположи противовъздушни системи в и към столицата, с цел да ускори защитата. През последните месеци имаше няколко известия за дронове с разнообразни размери, падащи в райони отвън Москва.

" Символичен акт "

Интересна оценка дава авторитетният американски бизнес вестник Wall Street Journal. Той написа, че в действителност Киев надали е имал действителен късмет за сполучлив опит за ликвидиране на Путин:

" Известно е, че Путин прекарва продължителни интервали отвън Москва в няколко резиденции на негово разположение в Сочи, Валдай и другаде, евентуално трансформирайки всеки опит за удар против Кремъл по-скоро алегоричен акт. "

Защо е нужен сходен акт? Изданието счита, че с цел да се покаже " слабостта на противовъздушната защита на Москва ", а напълно не с цел да се извърши офанзива против съветския водач.

В същото време американските публицисти се пробват да защитят Запада в тази обстановка - те споделят, че в случай че това са украинци, тогава ние нямаме нищо общо с това:

" Съединени американски щати предоставяха разследваща информация на украинските сили по време на спора, само че предизвестиха Киев да не нападна съветска територия. "

Вестникът напомня, че Москва упрекна Украйна в редица диверсионни офанзиви, в това число детонации, които унищожиха електрически стълбове в Ленинградска област, повредиха железопътни линии в Брянска област и взривиха хранилища за гориво в Крим.

Украйна си е взела за предписание да не разяснява обвиняванията на Москва, отбелязва вестникът. В същото време офанзивите в самата Русия се усилиха:

" Ударът против централна Москва следва поредност от офанзиви с дронове в Русия и саботажни дейности на съветска земя, които показват способността да се отиде надалеч оттатък фронтовите линии и може да предвещават планувана атака от украинските сили. "

Русия не има намерение да остави случилото се просто по този начин, решително е изданието, защото " съветските военни по-рано заплашиха да ударят централата на държавното управление в Киев след по-ранни украински офанзиви на съветска територия ".

" По-рано тази седмица Русия съобщи, че е направила серия от ракетни удари по редица военни уреди и уреди на отбранителната индустрия ", сподели американското издание.

" Киев сподели, че е съумял да отблъсне огромен залп от съветски ракети по-рано тази седмица, откакто получи системите за противовъздушна защита Patriot, което прави неразбираемо какъв брой сполучлива ще бъде Москва при започването на офанзива против центъра на Киев и държавните здания ", написа вестникът за вероятни ответни удари от Русия.

" Украйна няма нищо общо с това "

Френският Figaro е един от първите, които разгласиха първата реакция на Киев.

" Повече от час след изказването на Русия Украйна изпрати известие до кореспонденти, че няма " нищо общо " с офанзивата с дрон против Кремъл, сподели съветникът на Владимир Зеленски Михайло Подоляк ", се споделя в публикацията.

Подоляк добави още, че Киев сякаш не се интересува от сходни удари, защото те " нямат военна стойност ", написа френският вестник.

Какво от това?

Дори съгласно първата, към момента не прекомерно цялостна оценка на реакцията на западните медии, е явно, че те са възприели няколко разказа по едно и също време.

Първо, задачата на офанзивата беше същият този „ алегоричен акт “, а не триумфът на атентата против Путин.

Вторият разказ е, че Русия сякаш нанася съкрушителни удари на Украйна, заради което, даже офанзивата против Кремъл да е дело на украинците, „ ние ги разбираме и не ги осъждаме “.

Трето, Русия доста се опасява от украинските терористични офанзиви, които в последно време зачестиха. Руските управляващи се опасяват и анулират публични събития.

Четвърто, Украйна мина към тактиката на война на вражеска територия и го прави сполучливо. Вече има задоволително образци.

Очевидно е, че в близко бъдеще западната медийна общественост ще върти концепцията, че в случай че Киев е провел офанзивата, значи е бил безусловно прав.

Атентатът против Путин ще бъде наименуван надали не положително дело. Заедно с делата на украинците във всяка публикация ще прочетете, че Русия нанася страшни удари на Украйна, страдат цивилни и така нататък И всичко това напълно не е първият опит да се оправдае нещо, за което няма опрощение - тероризъм и фашизъм.

Превод: СМ

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР