Опитът да се снишаваме, да се надяваме, че някак си

...
Опитът да се снишаваме, да се надяваме, че някак си
Коментари Харесай

Христо Иванов невинно: България се е навела пред Русия, затова ни забъркаха във взрива в Крим

Опитът да се снишаваме, да се надяваме, че някак си - вълкът утолен и агнето цяло, а ние сме се скрили в храстите, не ни е от изгода. Не приказвам за морала да каниш дипломат, чиято страна бомбардира жилищни блокове. Видяхме с каква лекост, точно по време на ръководство на служебния кабинет на Радев, Путин забърка България в сюжета с Кримския мост. Това е резултат от нашата наведена позиция.

В това бе безапелационен съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред Българска национална телевизия.

Има стандарт и той се съблюдава от доста страни - той е, че страните агресори не се канят. Ако администрацията на Народното събрание се бе съобразила с това, нямаше да се стигне до тази тематика, сподели той за решението на партиите да не канят съветската посланичка Елеонора Митрофанова за откриването на Народното събрание.

Нашият народен интерес е да подсигуряваме нашата сигурност през съюзите, в които участваме, настоя Иванов.

Заявихме своите доста ясни условия и още отпреди изборите се придържаме към тях - ясна позиция във връзка с нахлуването на Русия в Украйна. Това се прави с  цел за пренареждане на интернационалния ред. Путин желае да ни каже в кои съюзи да членуваме. Втора тематика - правосъдната промяна. Г-н Митов, би трябвало да си обновите опорните точки. Проблемът с просветителната промяна бе значително решен, тъй като се направиха доста промени, обърна се Христо Иванов към Даниел Митов от ГЕРБ.

Не е решена, настоя обаче  Митов, който по-рано изясни, че ГЕРБ вижда като част от правосъдната промяна и обзор по какъв начин юристите получават просветителните си квалификации. 

Настояваме за дълбока конституционна промяна, която да докара до предварително преустановяване на мандата на основния прокурор по този начин, че прокуратурата да стартира на чисто. Третото е да се направи такава фискална политика, че да не заплашва участието ни в еврозоната, продължи Иванов.

ГЕРБ излязоха първа политическа мощ, само че не са спечелили опцията да ръководят сами. Може би единствено това, че са с малко над " Промяната " им носи доза задоволство. Г-н Митов, вие загубихте извънредно доста време. Няма да се върнете на бял кон, до момента в който не признаете действителността - в България има модел на систематична корупция. Аз настоявам, че този модел има своите дълбоки корени в комунистическия режим, само че той разцъфтя в последните 12 година, продължи той.

Чак цъфтящ не е, отвърна Митов.

Много интернационалните институции го установяваха, настоя Иванов.

Те го установяваха и по време на ръководството на четворната коалиция, върна Митов.

Въпросът е да реформираме институциите по този начин, че да се произнасят независимо по тези проблеми, отговори Иванов.

Въпросът е дали ще можем да стартираме цивилизовано и обикновено, отвърна още веднъж Митов.

Христо Иванов обаче запита за какво не са приели жеста им в предишния парламент да назначат собствен началник на комисия. " Това беше моментът да седнем и да приказваме ", сподели Иванов.

Ние в никакъв случай не сме имали проблем да гласуваме с вас по тематиките, които са значими. Очевидно е, че политическата система минава в ново положение, в което няма да има една прания, която да може да ръководи независимо, добави водачът на " Да, България ".

Безотговорно е отново да вървим на избори. Казах го и в предишния парламент. Възможност за държавно управление обективно съществува. Вторият мандат зависи от втората политическа мощ, която би трябвало да вземе своето решение дали би трябвало да осъществя тази опция, сподели още Иванов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР