Опитът да се намери малко спокойствие и свободно пространство в

...
Опитът да се намери малко спокойствие и свободно пространство в
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за горското къпане

Опитът да се откри малко успокоение и свободно пространство в главата е толкоз сложен в наши дни, че усилието да го реализираме евентуално ще докара до още повече стрес.

И в случай че йога и медитация не реализират стремежи резултат, горската баня може да е вашият метод към намирането на същинско успокоение.

Ето какво би трябвало да знаете за нея.

Какво е горска баня?

Казано просто, това е метод да забавите темпото, като се потопите в естествено успокояващата атмосфера на гората. Звучи скандинавско, само че в действителност успокояващата терапия е създадена в Япония, където проучванията откриват, че няколко часа, прекарани деликатно в изследване на гора, могат да донесат всевъзможни изгоди за благосъстоянието.

Горското къпане оказва помощ за намаление на кръвното налягане, облекчава напрежението, покачва концентрацията и усъвършенства паметта. Освен това откривателите са открили, че дърветата отделят съединения с антимикробен резултат, който оказва помощ за усилване на имунната система.

Горското къпане основава съвършената стихия от придвижване, внимание и престояване измежду природата – всичко това обезпечено ще ви помогне да се успокоите и да намалите напрежението.

Къде можете да го практикувате?

Първо намерете своята гора. Или може би парк с гористи площи. Една сесия би трябвало да продължи 2 часа за оптималната изгода. Тук можете сами да се отдадете на съзерцаване, медитация, да се потопите в атмосферата. Ако не сте сигурни дали ще се справите, можете да се обърнете към подготвен лидер за горско къпане и като част от група да се отправите към гората/дърветата.



Какво включва сесията?

Медитация за пробуждане на сетивата и привличане на вниманието към дишането е страховит метод да започнете да забавяте темпото, да оставите напрежението да се стопи.

Нежно ходете с движение, при което забелязвате по-отблизо света към вас и усещате другите си сетива. По време на сесията можете да споделяте всичко, което забележите или изпитате.

Някои разходки включват изразителни изкуства, употребяващи естествени открити материали, четене на лирика, основана на природата, или време за размисъл върху личната си връзка с природата.

Почивка в края на сесията ще разреши да се насладите на миг на тишина. Не се стресирайте, в случай че смятате, че не се справяте както би трябвало или не запълвате двата часа. Няколко минути са по-добре от никакви. Важното е да прекарате времето си измежду дърветата по умишлен метод.



Разхождайте се, наложете си постепенно движение, вижте дивата природа, придвижването на клоните, светлината и сянката. Докоснете кората, почувствайте листата.

Намерете място, където да седнете най-малко за 30 минути и просто дишайте, погледнете нагоре към клоните, изживейте слънчевата светлина, сянката, бриза. Отпуснете се и не позволявайте на съзнанието ви да има обременяващи мисли.

Намерете пътя си назад през гората и до момента в който го вършиме, помислете по какъв начин се чувствате. По-малко уплашен, малко по-спокоен, без напрежение… Повтаряйте пътуването си в гората толкоз постоянно, колкото можете.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР