===================================== Опит и добри практики в сферата на административната дейност

...
===================================== Опит и добри практики в сферата на административната дейност
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив и Смолян на 15.12.2023 г.

=====================================

Опит и положителни практики в областта на административната активност споделиха общински специалисти от Истанбул с представители на Община Пловдив. Посещението им е по самодейност на интернационалния отдел на турската община за задълбочаване на връзките сред двата града, които са побратимени. По време на визитата си в Пловдив гостите посетиха Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ и Младежки център – Пловдив, а чиновниците от Оперативна програма " Социално дружество за хора с увреждания " им демонстрираха по какъв начин ръчно се създават коледни играчки от стъкло. Експертите Мерве Чалиян и Гизем Ертан споделиха, че това е първото им посещаване в България и са очаровани от гостоприемството и богатата история на града.

=========================================

Над 4 330 нови отоплителни уреди инсталираха по плана за възстановяване на въздуха в Смолян. От подалите заявки над 4000 семейства, са били одобрени2 456. Инсталирани са уреди на пелети, котли и климатици в родопската община, осведоми ръководителят на плана инж. Хамди Моллов. В множеството домове са инсталирани до три климатика. Целта е да се усъвършенства качеството на въздуха посредством замяна на неефективни отоплителни уреди с ефикасни такива. Общата стойност на плана е 10 млн. 775 хиляди лева По новия план, който ще се осъществя по програмата, се планува замяна на уредите на още 2000 семейства. Срокът за банкет на заявки е до 1 март следващата година.

====================================

Извършител на обир на стара трудноподвижна жена бе арестуван от криминалисти на Четвърто районно управление (на МВР) в Пловдив. 31-годишният пловдивчанин е с регистрации в полицията и осъждан. Според събраните доказателства, той заговорил пострадалата край храма „ Света Петка “ в регионалния град и предложил помощта си за предвижването ѝ с инвалидна количка. Добронамереният му жест обаче бил измамлив и вместо това мъжът повалил пенсионерката на земята, издърпал чантата ѝ и побягнал. В хода на издирвателните дейности последвал арест за причинителя. С разпореждане на Районна прокуратура – Пловдив той е притеглен като обвинен, а срокът му на задържане – продължен до 72 часа.

===================================

Звеното „ Български документи за идентичност “ в Първо районно управление (на МВР) – Пловдив ще работи на 16 и 17 декември от 08:30 до 17:30 часа. Създадената организация е поради осъществяване на локален референдум в село Белащица. Жителите му ще вземат решение дали селото да премине от община Родопи към територията на Община Пловдив. Хората от обитаемото място, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи, тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, в събота и неделя могат да си извадят документ и ще имат опция да упражнят правото си на глас. До края на днешния ден ще се форсира издаването на подалите към този момент заявление за нова персонална карта. При неспособност този документ за идентичност да бъде публикуван, по негово искане всеки може да получи нужното уверение, с което да гласоподава. То е годно единствено за референдума в село Белащица.

Инфрормации на Адриан Кулев, Лалка Златанова и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР