Описаното като Приказно имение в стил на средновековен замък в

...
Описаното като Приказно имение в стил на средновековен замък в
Коментари Харесай

Продават на загуба прокълнатия замък на Косьо Самоковеца

Описаното като " Приказно имение в жанр на феодален палат в Боровец ", още веднъж е оповестено за продажба на цена от 2.5 милиона евро. Въпреки че сумата може да наподобява впечатляваща, това в действителност е голяма отстъпка по отношение на предходната продажна цена на имението преди една година.

 

Запознати издават, че вдовицата на Димитров - Ангелинка, е продала това огромно планинско имение за над 8 милиона лв. преди година. Спекулира се, че купувачът е авторитетен арабин, който развива сполучлив бизнес в България. След това цените на парцелите внезапно се покачват, само че новият притежател е подготвен да предложи сериозна отстъпка, единствено с цел да се освободи от този кичозен парцел. Причината за това евентуално не е обвързвана с липса на средства, настояват осведомени със обстановката.

 

Според градските митове, над замъка тегне проклинание. Още през 90-те години на предишния век, когато Самоковец стартира огромния градеж в Боровец, една врачка предсказва на брачната половинка на Димитров, че имението е прокълнато, защото е построено с " кървави пари " и ще донесе единствено премеждия и гибел на притежателите си.

 

Силно суеверната Ангелинка на вятъра се пробва да убеди брачна половинка си да спре градежа. Константин Димитров остава хладнокръвен в устрема си да реализира своята детска фантазия. Само една година откакто е приключен последният камък, самозваният крал на контрабандата и мафиотски необут бива погубен, до момента в който купува диаманти за любовницата си – манекенката Цеци Красимирова, в Амстердам. В същото време брачната половинка му Ангелинка е бременна с дълго чаканото им първо дете. Очевидно въпреки всичко пророчеството на ясновидката се сбъдва...

 

Твърди се, че Ангелинка по този начин и не стъпва в прокълнатия палат. Не е ясно дали черната поличба остава в действие и до през днешния ден, само че е реалност, че купилият го арабски предприемач не изгаря от предпочитание да му бъде притежател.

 

Обявената цена от два милиона и половина евро си коства, уверени са брокерите. Срещу парите купувачът може да се нанесе в личен палат, заобиколен от вековните рилски гори. Имението е със 780 кв. м. застроена повърхност и с голям двор. Има 3 спални, 5 бани, столова за 12 индивида с камина, пура бар, СПА център, джакузи за 6 индивида, сауна, фитнес, и отопляем открит басейн на двора. Отделно от това в парцела има гараж за 4 автомобила, моторни шейни и 2 паркоместа на двора.  

 

Както си му е редът, господари и прислуга няма по какъв начин да са под един покрив. За личния състав е построен изолиран апартамент на двора, както и обособена сграда за барбекю и трапезария с повърхност от 130 кв. м. Макар и нетипична за тукашните земи, това не е единствената псевдосредновековна сграда у нас. С сходна резиденция може да се похвали и депутатът от ГЕРБ Гюнай Хюсмен. За Хюсмен не се е чуло да претендира за благороднически генезис. Това не пречи да си има мини цитадела, подобаваща за благородник от най-голям сан. И то в известното с вековната си духовна и материална просвета село Малък Поровец, община Исперих.

 

Следвайки най-хубавите обичаи на мутробарока, замъкът на Хюсмен е с внушителни крепостни стени, иззидани от дялан камък, с кули и бойници, окичени с оръдия. Досущ като леговище на феодален херцог или принц. Липсва само водният трап, който да пази господаря от нахлуващите варвари. Вместо това в двора има великански басейн, заобиколен от палми и първокласен СПА център.

Инфо: Уикенд 

Тагове: Косьо Самоковеца Константин Димитров цеци Красимирова арабин вдовица Ангелинка имение Боровец
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР