Оперният спектакъл Набуко“ от Джузепе Верди ще бъде представен на

...
Оперният спектакъл Набуко“ от Джузепе Верди ще бъде представен на
Коментари Харесай

Опера под звездите: Русенската опера представя „Набуко“

Оперният театър „ Набуко “ от Джузепе Верди ще бъде показан на 21 юли на площада пред постройката на Русенската опера , оповестиха от културния институт.

Спектакълът е част от фестивала " Опера под звездите " .

В ролята на Набуко публиката ще види баритона Александър Крунев . Като Абигейл на сцената ще му партнира сопраното Владислава Гарвалова. Закария ще бъде басът Момчил Миланов. Фенена ще показа мецосопраното Андреана Николова , а в облика на Измаеле ще се превъплъти тенорът Петър Костов.

" 170 пъти съм пял тази роля у нас и по целия свят. Това е една от централните баритонови партии, която е скъпа в репертоара на оперния артист. Ролята на Набуко постоянно ме е вълнувала надълбоко и се надявам моите страсти да доближат и този път по решителен метод до публиката ", споделя Александър Крунев .

Андреана Николова з аяви, че е доста щастлива, че има опцията да взе участие в подобен огромен театър - третата от ранните опери на Верди, където към този момент стартира да се образува неговата драматургия!

" С течение на времето, когато вникнах по-сериозно във философията на цялата опера и на облика на Фенена, открих, че тя е оня безоблачен лъч, който стои в центъра, пръска светлина и по някакъв метод води всичко към по-добро ", сподели Николова.

Диригент ще бъде маестро Димитър Косев , а хормайстор е Стилияна Димитрова-Хернани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР