Оперната режисьорка с внушителна международна кариера Вера Немирова отново е

...
Оперната режисьорка с внушителна международна кариера Вера Немирова отново е
Коментари Харесай

Отбелязват с Дама Пика 75 години на Варненската опера

Оперната режисьорка с внушителна интернационална кариера Вера Немирова още веднъж е в България. В " Алегро виваче " по " Хоризонт " тя описа за предаването “Klassik, Pop et cetera” /”Класика, Поп и прочие”/, което записа преди броени дни като гост-водещ в Германското публично радио Deutschlandfunk. В ефира тя приказва за своя живот и професионален път посредством музика, която сама е подбрала.

В тези 54 минути Немирова е присъединила български творби от разнообразни жанрове, както и непознати, като всяка пиеса е значима за мирогледа ѝ. Предаването ще бъде излъчено на 22 октомври тази година.

В диалога режисьорката обобщава и работата със своите студенти в Университета по изкуства в Берлин, където беше поканена за гост-професор през миналата образователна година. На 15 и 16 юли бяха финалните спектакли на нейните ученици, озаглавени „ В очакване на Моцарт “ и построени върху фрагменти от разнообразни опери на композитора.

Вера Немирова дойде в България от Берлин, където живее, за постановката на „ Дама Пика “ от Чайковски, която тя осъществя през миналия сезон в Държавна опера - Варна. Официалната премиера ще бъде на 26 юли, на откритата сцена в Летния спектакъл на Варна, и ще се трансформира в кулминационна точка на честванията на 75-годишнината от основаването на трупата.

Диригент ще бъде Павел Балев. Немирова и Балев имат закрепени задължения във Варненската опера и статут на непрекъснати посетители на театъра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР