Опериран наскоро пациент с двустранна бронхопневмония беше принуден да чака

...
Опериран наскоро пациент с двустранна бронхопневмония беше принуден да чака
Коментари Харесай

Пациент с двустранна бронхопневмония чака с часове за прием в болница

Опериран неотдавна пациент с двустранна бронхопневмония беше заставен да чака с часове сред двете лечебни заведения в Благоевград, без да го одобряват. 64-годишният мъж е с негативен бърз тест, само че със умозаключение от рентгенолога, че става въпрос за COVID-19, предава bTV.

Лечебните заведение – държавно и частно, стартират неприсъствен спор коя болница би трябвало да одобри пациента.

Съпругата на Георги – Стефка Маркова изясни, че на мъжа ѝ са направени всички нужни проучвания, с цел да му бъде оказана лекарска помощ, само че с часове не получава такава, макар че има затруднено дишане.

„ От сутринта сме по този начин. От тая болница в оная, от оная в тая. Ето, правихме сутринта бърз тест – негативен. От „ Пулс “ не желаят да го одобряват, трябвало да се одобри тука. Отидохме, индивида се съгласи на скенер, гледа го – с двойна бронхопневмония и сподели, че би трябвало да го одобряват тука, това било ковид “, изясни дамата.

Дъщерята на 64-годишния мъж Кристина Маркова уточни, че 8 или 9 пъти са били препращани от частната „ Пулс “ в общинската болница и противоположното.

„ С влошено дишане, с висока температура до 38,5 градуса, една вечер сподели 39,2. Контролира се с антипиретици, с болкоуспокояващи, с парацетамол, с два типа антибиотик, които явно нямат никакъв резултат. От тази заран индивидът е в доста тежко положение, като не може да диша независимо “, добави Кристина.

Преди десетина дни Георги е опериран от жлъчка. Близките му допускат, че се е заразил в болничното заведение. Въпреки очевидно тежкото му положение, с цел да го одобряват още веднъж в поделение му слагат изискване – PCR тест. „ По думите на доктор Касапинов няма по какъв начин резултатът да стане за часове, а за нас е невероятно да го оставим да чака на следващия ден да го вземат и след 24 ч. да дадат резултат “, уточни дъщерята на пациента.

По-късно Георги е настанен в болница. Други, обаче, останаха да чакат. Като околните на 65-годишна жена, неотдавна пристигнала в България.

„ От 3 дни я разкарват от това Спешно в другото, без да я одобряват с пневмония, тъй като няма тест за Коронавирус, настрана има доста съпътстващи болести. Днес ѝ стана теста и споделят, че на рентгена били писали, че е с Коронавирус пневмония. Сега на това ли да имаме вяра, пробата е негативен, на кое да имаме вяра, в този момент отиваме да докарваме отново жената”, изясни близка на дамата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР