Операцията с престъпна група за шпионаж в полза на Русия

...
Операцията с престъпна група за шпионаж в полза на Русия
Коментари Харесай

Ето кои са участниците в шпионажа

Операцията с незаконна група за шпионаж в интерес на Русия била ръководена от някогашен управителен кадър от българското военно разузнаване. По информация на Bulgaria ON AIR става дума за майор Иван Илиев, шеф на бранш във Военна полиция. Тайният началник - Резидент, разпределял дилемите към четири лица.

Секретните документи са изнасяни от другите участници в групата от военните масиви с телефон. Шпионите трябвало да снимат докумнти, свързани със самолетите F-16. Снимките се съхранявали на карти памет.

РЕЗИДЕНТ: Ако нещо инцидентно стане, единствено ще щракнеш и ще я счупиш. Тя не може да се възвърне. Сега, въпросът е къде държиш този уред? Дръж го у дома, в мазето и в случай че някой те види, и те пита какъв е тоя уред.

УЧАСТНИК: Ако ме питат, ще кажа, че е служебно.

След като фотосите с високотехнологични военни секрети стигат до Илиев, брачната половинка му - съветски жител, ги предоставяла на чиновник от посолството на Руската федерация.

Информацията се изнасяла на порции и всякога била излъчена на друго място. Дори и в заведения за хранене, след спортни събития и в персоналния автомобил на Резидента. За секретната интервенция се плащало в брой.

УЧАСТНИК: Еми, в случай че искаш от време на време.

РЕЗИДЕНТ: Не, не! Виж какво, отново си остава- всеки месец, първата неделя, след 20-и. Ако нещо стане доста съществено ситуацията, ти знеш ли къде пребивавам? Знаеш!

При опит да бъде арестуван един от шпионите, опитал да избяга.

" Същият беше неотложно арестуван, забележете в постройката на съветското посолство ", заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Обвинени са шестима души. В шпионската скица взели участие върховен чиновник на Министерството на защитата, двама души от военното разузнаване и шефът на регистъра на класифицирана информация към Народното събрание. В масивите на законодателната власт против тази позиция попада името на Любомир Медаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР