Операторът на Турски поток“ започна работа по съединяването на морския

...
Операторът на Турски поток“ започна работа по съединяването на морския
Коментари Харесай

Съединяват сухопътния и морски участък на „Турски поток“

Операторът на „ Турски поток “ стартира работа по съединяването на морския сектор със сухопътния. Това се споделя в изказване на плановата компания „ Турски поток “ (TurkStream).

Работата е почнала на 22 юли и ще продължи от 4 до 8 седмици. Предстои да бъдат положени 2,4 км тръби, които ще минат от турското крайбрежие по морското дъно до точката, в която идва основната автомагистрала.

Операторът припомня, че по-рано самостоятелни специалисти са подготвили отчет за оценката на въздействието на околната среда и са дали свои изводи по отношение на най-благоприятния маршрут за построяването на този сектор предвид на риболовната интензивност в района.

„ В сходство с признатия график, превозването на газа ще стартира в края на 2019 година Удовлетворени сме, че работата върви по този график Докато трае работата, ще поставим старания неудобството за локалните поданици да бъде сведено до най-малко “, съобщи представителят на TurkStream Сандър Ван Рутселар.

„ Газпром “ стартира строителството на морския сектор от газопровода „ Турски поток “ през май 2017 година Морският сектор на „ Турски поток “ ще мине по дъното на Черно море до крайбрежието на Турция. Неговата дължина е 930 км. По-нататък ще бъде продължена сухопътна директна права до границата на Турция със прилежащите страни. Тя ще бъде дълга 180 км.

През април 2018 година завърши строителството на първата тръба от газопровода, а в края на юни „ Газпром “ възобнови построяването на втората тръба. Първата ще доставя с газ турския пазар, а втората – страните от Южна Европа и Балканите. Капацитетът на всяка от тръбите е по 15,75 милиарда куб.м. газ. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР