Оперативното командване Юг на украинската армия съобщи, че целта на

...
Оперативното командване Юг на украинската армия съобщи, че целта на
Коментари Харесай

Русия атакува пристанищна инфраструктура по украинския бряг на Дунав


Оперативното командване " Юг " на украинската войска заяви, че задачата на нощната офанзива на съветски дронове в Одеска област е била пристанищната инфраструктура на Дунав,  осведоми Руската работа на Би Би Си.

" В резултат на попаденията е погубен хангар със зърно, развалени са резервоари за предпазване на други типове товари, в едно от индустриалните пространства е избухнал пожар, който е премахнат навреме ", написа командването.

Съобщава се, че четирима пристанищни служащи са били ранени вследствие на ударите по предварителни данни, но те към момента се прецизират.

Според военните са били свалени три дрона .

Сергей Братчук, ръководител на Обществения съвет към регионалната администрация на Одеса, сподели, че в понеделник сутринта съветски дронове са направили няколко офанзиви против украинската зърнена инфраструктура.

" Врагът нападна южната част на района с дронове камикадзе: няколко шахеда бяха свалени от противовъздушна защита, само че, за жалост, има и попадения ", сподели Братчук в изказване оповестено в " Телеграм ".

Братчук не посочи какво тъкмо обекти са поразили съветските дронове, само че съобщи, че " съперникът продължава целеустремено да нападна пристанищната . "

Москва твърди, че осъществените от нея  откакто се отхвърли от зърнената договорка и упрекна Украйна, че стои зад, употребен от Русия за военни доставки.
 Руски обстрел по Одеса. Най-малко 1 е погубен, а други 18 - ранени Обновена
Руски обстрел по Одеса. Най-малко 1 е погубен, а други 18 - ранени

Ударена е катедрала от XVIII в.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР