Оперативната ситуация на източния фронт остава тежка, се казва в

...
Оперативната ситуация на източния фронт остава тежка, се казва в
Коментари Харесай

Сирски: Руснаците на източния фронт могат да напреднат в дълбочина


" Оперативната обстановка на източния фронт остава тежка ", се споделя в изказване на Сирски в информационното приложение " Телеграм ".

В изказването си той споделя още, че посетил региона на бойните дейности в Източна Украйна, и предизвестява, че има " заплаха от придвижване на съветските сили в дълбочина ".



В тази връзка той показва, че са взети всички нужни решения за увеличаване на посочените войскови елементи с запаси, муниции, средства за радиоелектронна битка, което в допълнение ще обезпечи устойчивостта на отбраната в тази част на фронта.

" Врагът продължава да нападна, като концентрира напъните си в регионите на Терни, Иванивске, Бердичи, Тоненке, Вербове и Роботино ", показва още Сирски.

" В същото време, евентуално поради многото загуби, вражеската интензивност в други региони на фронтовата линия доста понижа ", съобщи главнокомандващият украинските сили.

По думите му това е станало с помощта на навременните управнически решения за подсилване на защитата на този сектор от фронта, навременната замяна на части, които са изгубили боеспособност, както и с помощта на смелостта и издръжливостта на нашите бойци.

" В продължение на две седмици яростни боеве врагът претърпя извънредно огромни загуби. Въпреки това всички селища, които той се опита да превземе, останаха под наш надзор ", показва украинският главнокомандващ.


Сирски и министърът на защитата на Украйна са връчили държавни и ведомствени награди на военнослужещи, отличили се в борбите на фронта.

 Удари по съветски рафинерии

По-рано Службата за сигурност на Украйна (ССУ) заяви, че е направила набези с дронове против 3 съветски петролни рафинерии в Рязан, Кстово и Кириши тази нощ, като част от тактика за понижаване на икономическия капацитет на Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на украински източник.

" Нашата задача е да лишим врага от запаси и да понижим потока от петролни пари и горива, които Русия насочва непосредствено към войната и убийствата на наши жители ", акцентира източникът, представен от Укринформ и УНИАН.

" Съдейки по видеозаписи онлайн, следствията бяха много съществени ", прибавя източникът. Той отбелязва, че украинските сили са направили набези с дронове и против съветска авиобаза в Бутурлиновка, както и по военно летище във Воронежка област.

Операция " Перун "

Според украинското разузнаване Кремъл продължава психическата интервенция " Перун ", стартирана през февруари 2024 година, чиято цел е да оправдае нападателната война против Украйна.

" Руските пропагандисти извършват дейна фаза на интервенцията за зловредно въздействие " Перун ", която би трябвало да доближи своя пик до деня на президентските избори в Русия ", съобщи Укринформ, базирайки се на данни на украинското военно разузнаване.

Операцията е ориентирана към дестабилизиране на политическата обстановка в Украйна и западните демокрации и основаване на условия за " осъществяване на дилемите " на така наречен специфична военна интервенция. Операция " Перун " се организира и във краткотрайно окупираните територии на Украйна и в множеството райони на Русия.

Разузнавателните средства на Националната армия на Русия, настоящи на непозната територия, също вземат участие в напъните.

Пропагандистите на Кремъл инструктират шпионите от системата на съветската армия да работят за компрометирането на украински и проукраински западни политици, като ги упрекват в корупция и изменничество на ползите на Украйна. Те също по този начин имат за задача да оправдават съветската експанзия против Украйна и да осветляват рецесията от позиция, удобна за Кремъл. Друга задача е разпространението на дезинформация за хипотетичното " нормализиране на живота " в завзетите от руснаците украински територии. Активът е инструктиран и да образува облика на " украинските нацисти " в съветското и европейското медийно пространство и така нататък

Според съветския справочник, службите за сигурност на Кремъл се базират на събитията, които се развиват в Украйна през първата половина на 2024 година, като употребяват както от дълго време открити, по този начин и новоизмислени лъжливи разкази: за хипотетичния държавен прелом, подготвян в Киев, за отговорността на Украйна за разпалването на военни дейности в Донбас, за хипотетичното всеобщо ликвидиране на проруски деятели в Одеса и други, акцентират анализаторите на военното разузнаване.

Очаква се интервенцията да доближи своята кулминационна точка към деня на президентските избори в Русия.

Москва възнамерява да завърши с психическата интервенция " Перун " до 30 юни.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР