Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС) започва излъчването на

...
Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС) започва излъчването на
Коментари Харесай

ОПОС призовава за обща грижа за природата в нов 3D мапинг проект


Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ (ОПОС) стартира излъчването на анимации от новия 3D мапинг план, който приканва за обща грижа за природата. Проектът демонстрира рисковете от човешкото влияние върху околната среда и по какъв начин с осъзнати дейности всеки може да помогне за нейното запазване. Визуалният театър ще се прожектира всеки работен ден в интервала 9-20 септември, от 21:15 до 22:00 ч. пред Национална изложба „ Квадрат 500” (пл. „ Свети Александър Невски “).

Инициативата носи посланието „ Нямаме план(ета) „ Б “, което е продължение на 3D-кампанията на ОПОС, почнала в края на 2018 година Този път анимациите насочват вниманието върху оползотворяването на естествените запаси по резистентен метод с фокус върху тематиките „ Отпадъци “, „ Наводнения и свлачища “ и „ Качество на атмосферния въздух “. 3D-проектът разпространява концепцията, че грижата за природата е обща задача, в която триумфът идва единствено в случай че всички поставят старания дружно. Със средства по ОПОС в България се построяват пречиствателни станции и съоръжения за преправка на боклуци, влага се в ограничения за по-чист въздух, работи се против риска от наводнения и свлачища, поставят се грижи за запазване на богатото биоразнообразие. „ Нямаме план(ета) „ Б “ е апел за сливане към общата идея за по-чиста и по-сигурна околна среда “.

3D Mapping е тип технология, която посредством анимации или статични изображения основава реалистични илюзии и резултати върху триизмерни повърхности като здания и монументи. Изпълнител на анимациите е компанията Elektrick.Me, която има дълготраен опит в основаването на 3D mapping с сполучливо осъществени планове в България, Холандия, Швеция, Русия, Казахстан, Кувейт, Китай и други. „ Целим да напомним, че обособеният човек не е единствено непряк наблюдаващ, само че и директен участник в запазването на екосистемите и биоразнообразието, без които човешката цивилизация не би била допустима “, споделят основателите на мапинг-анимацията. За реализацията на плана работят над 12 български актьори - цифрови скулптори, 3D аниматори и музиканти.

Анимация: www.elektrick.me

Музика и звуков дизайн: Климент Дичев и Любомир Ангелов

Фейсбук: https://www.facebook.com/events/509379949822549/

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР