Опенхаймер“Макар да излезе в началото на лятото и предизвика фурор

...
Опенхаймер“Макар да излезе в началото на лятото и предизвика фурор
Коментари Харесай

Филми, които очакваме и искаме да гледаме

„ Опенхаймер “
Макар да излезе при започване на лятото и провокира възторг измежду феновете на киното, филмът „ Oпeнxaймеp “ нa Kpиcтoфъp Hoлaн продължава да е настоящ и да има място в този лист за всички, които към момента не са съумели да го гледат. Лентата e биoгpaфичнa дpaмa зa тeopeтичния физиĸ Джoн Poбъpт Oпeнxaймъp, ĸoйтo способства мнoгo зa cъздaвaнeтo нa aтoмнaтa бoмбa. Oпeнxaймеp чecтo e нapичaн „ Бaщaтa нa aтoмнaтa бoмбa “. Филмът e зacнeт пo мoтиви нa ĸнигaтa „ Aмepиĸaнcĸи Πpoмeтeй: Tpиyмфът и тpaгeдиятa нa Дж. Poбъpт Oпeнxaймъp “ нa Kaй Бъpд и Mapтин Шъpyин. Освен Килиън Мърфи във кино лентата вземат участие Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън, Емили Блънт и други
„ Голда “Прочетете още
Филмът споделя за първата жена-премиер на Държавата Израел Голда Меир. Голда Меир се стреми да работи в отбрана на своята страна и народ и да се опълчи на неочакваното нахлуване от страна на Египет и Сирия. То стартира на деня Йом Кипур – 6 октомври, а военните дейности не престават 19 дни, като се водят на Синайския полуостров и Голанските възвишения, окупирани от Израел по време на Шестдневната война от 1967 година. В обединението на арабските страни, които поддържат нападателите, влизат също Йордания, Ирак, Саудитска Арабия, Либия, Тунис, Алжир, Мароко, а всички те получават поддръжката и на Куба и Съюз на съветските социалистически републики. Благодарение на посредничеството на американския държавен секретар Хенри Кисинджър се стига до преустановяване на войната и последвали съглашения през 1974-75 година. Това са години на съществени тествания за всички политици, а още напролет на 1974 година Голда Меир подава оставка и умира от рак четири години по-късно в Йерусалим. В основната роля се превъплъщава Хелън Мирън, която е неузнаваема на екрана поради стабилен грим и изпланти, с които да се реализира по-пълна аналогия с визията и стойката на Голда Меир. Филмът излезе на 25 август 2023, само че е в листата ни поради настоящата тематика и военните дейности в района.
„ Наполеон “
„ Наполеон “ е зрелищен екшън епос, който разказва възхода и падението на емблематичния френски император Наполеон Бонапарт. В неговата роля влиза носителят на Оскар Хоакин Финикс. Филмът е огромно сниман на замайващ декор и е режисиран от Ридли Скот. Зрителите ще видят битките и възкачването на Бонапарт на власт през призмата на неговата пристрастяваща, променлива връзка с единствената му същинска обич, Жозефин. Ще имаме опция да забележим далновидните му военни и политически тактики в може би най-динамичните бойни подиуми, заснемани в миналото. В ролята на Бонапарт е Хоакин Финикс, а в тази на Жозефин – Ванеса Кирби. Очакваната дата, в която филмът излиза по кината, е 22 ноември 2023 година
„ Мария “
Филмът споделя за последните дни на известната оперна звезда и дива Мария Калас в Париж. Режисьор е Пабло Лаграйн (Чили). Точната дата не е оповестена, само че се чака да е през 2024г. В ролята на оперната прима ще забележим Анджелина Джоли, като и партнира Пиерфранческо Фавино. Сценарият е на Стивън Найт.

Властелинът на пръстените: Войната на Рохирим
През 2024 чакаме да излезе неразказваната до момента история за Шлемово усое – крепостта, за която се споделя в Двете кули. Само че този път това няма да е в героичен филм, а в аниме. Действието се развива стотици години преди познатата история и се завърта към живота и кървавите времена на създателя Шлем Твърдоръки, кралят на Рохан. Излиза на 13 декември 2024.
„ Граф Монте Кристо “
По популярния разказ на Александър Дюма Александър дьо ла Пателиер прави акомодация и сяда на режисьорския стол. В функциите ще забележим Пиерфранческо Фавино, Анаис Делустие, Лорън Лефит, Анамария Вартоломей и други Очакваната премиера е на 11 декември 2024 година Остава да изчакаме, с цел да забележим по какъв начин ще бъде филмирана безконечната история за обич, изменничества, възмездие, другарство, възмездие, виновност и вяра.
Продълженията на хитови блокбастъри„ Дюн: Част втора “
След като втората част на екранизацията беше отсрочена поради стачката в Холивуд, остава да изчакаме до 15 март, с цел да гледаме продължението на Денис Вилньов по романа на Франк Хърбърт. В него Пол Атреидис се съюзява с Чани и свободните хора и търси възмездие за конспираторите, които унищожават фамилията му. Зрителите ще могат да видят още веднъж Тимъти Шаламе, Флорънс Пю, Ребека Фъргюсън и други
„ Жокера: Лудост за двама “
След триумфа на първата част на Жокера, в този момент следва продължение. Отново ще имаме опция да гледаме фантастичната актьорска игра на Хоакин Финикс, като този път ще му партнира не какъв да е, а Лейди Гага. Очакваме лентата по кината на 4 октомври 2024.
„ Гладиатор 2 “
Продължението на епичната историческа драма е поверено на режисьора Ридли Скот и сценариста Дейвид Скарпа. В функциите ще забележим Пол Мескал, Дензъл Уошингтон, Кони Нилсен, Педро Паскал, а премиерата е на 22 ноември 2024. Лентата се концентрира върху Луций, синът на Лусила.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР