OpenAI със сигурност наскоро мина през най-голямото си приключение. Първо,

...
OpenAI със сигурност наскоро мина през най-голямото си приключение. Първо,
Коментари Харесай

Сам Алтман получил толкова много съобщения след уволнението си, че телефонът му блокирал

OpenAI сигурно неотдавна мина през най-голямото си премеждие. Първо, основният изпълнителен шеф Сам Алтман беше ненадейно отхвърлен от борда на компанията. След това се видяхме няколко подправени изпълнителни шефове, иден протест и разбъркване на борда.

В последна сметка изпълнителният шеф беше възобновен на позицията си.

Преживяването би трябвало да е било влакче от страсти, меко казано. В изявление с някогашния водещ на „ The Daily Show “ и в този момент подкастър Тревър Ноа, Алтман си напомни какво е да бъдеш зарязан от компанията, която е съосновал дружно с изпълнителния шеф на Tesla Илон Мъск преди осем години.

Само с цел да бъде посрещнат назад с отворени прегръдки.

Бях в хотелската си стая, одобрих това позвъняване, нямах визия какво ще бъде и бях уволнен от борда. Чувствах се като в сън. Бях комплициран. Беше безредно. Не се усещах действително. Случи се по този невиждан, съгласно мен, вманиачен метод. И по-късно в идващия, към половин час, телефонът ми получи толкоз доста известия, че смарт телефонът ми блокира.

В доста връзки Алтман е безапелационен, че отстраняването му от власт е невиждано – или най-малко ненадейно.

OpenAI, за който се приказва, че коства към 86 милиарда $, е имаше звездна 2023 година до този миг. Само два дни преди уволнението си, основният изпълнителен шеф разгласи куп нови функционалности на ChatGPT. Последвалата вълна от нови консуматори докара до изнемогване на инфраструктурата на компанията, принуждавайки компанията да спре нови регистрации.

Объркващо е, че към момента нямаме явен отговор какво тъкмо е провокирало уволнението на Алтман.

Освен вероятните спорове на ползи, свръхсекретен план за ИИ от последващо потомство, който може да се е придвижил прекомерно бързо, и вътрешни различия. Независимо от това, бързо разрастващите се събития явно са оставили дълготраен отпечатък върху изпълнителния шеф на Силиконовата котловина.

Останах безсънен през по-голямата част от тази първа нощ, не можах в действителност да заспя, просто се случваха тонове диалози. И тогава беше нещо като вманиачен уикенд оттова.

Мина време оттогава, само че прахът към момента не се е успокоил и въпросите остават

Дори самият Алтман към момента не схваща изцяло какво се е случило.

Знаеш ли, сигурен съм, че щом имам време да седна и обработя това, ще изпитвам доста повече усеща към него.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР