ОПЕК понижи оценката си за ръст на търсенето на петрол

...
ОПЕК понижи оценката си за ръст на търсенето на петрол
Коментари Харесай

ОПЕК понижи оценката си за световното търсене на петрол през 2019 г.


ОПЕК намали оценката си за растеж на търсенето на нефт през 2019 година със 70 хиляди барела дневно, като организацията чака, че потреблението ще надвиши равнището от 100 млн. барела дневно, като ще се откри на равнището от 99,86 млн. барела дневно.

Както се споделя в месечния доклад на картела, потреблението на нефт ще се усили през актуалната година с 1,14 млн. барела дневно, като оценката е намалена главно поради вялото търсене в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз през първото тримесечие.

Очаква се, че растежът на търсенето ще се дължи главно на страните от Азия отпред с Индия и Китай, а също по този начин и някои от страните в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
По предварителни данни за април запасите от нефт в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз, съгласно ОПЕК са се нараснали с 25 млн. барела – до 2,874 милиарда Това е с 54,4 млн. барела повече от година по-рано и със,6 млн. барела над междинното петгодишно равнище, като от тях 7,9 млн. барела трансферират запасите от нефтопродукти, а при петролът се показва недостиг от 0,2 млн. барела.

Страните от ОПЕК през месец май на тази година са намалили добива си на нефт с 236 хиляди барела дневно, падайки под равнището от 30 млн. барела дневно – до 29,876 млн. барела дневно се споделя още в доклада. Най-голямо е понижението при Иран, като несъмнено, това се дължи на глобите на Съединени американски щати. Добивът, съгласно данните е понижен с 227 хиляди барела дневно – до 2,37 млн. барела дневно.

Саудитска Арабия също е намалила добивът си – със 76 хиляди барела дневно. Съществен е и спадът при Нигерия – с 92 хиляди барела дневно – до 1,733 млн. барела дневно, както и Венецуела. Някои от страните, като Ирак да вземем за пример са нараснали добивът си.

ОПЕК резервира оценката си за 2019 година количеството от доставки на нефт от страните, които не са членки на картела, без значение от лекото намаляване на упованията за Съединени американски щати, поради по-ниското от предстоящото произвеждане през първото тримесечие.

Така, съгласно данните от отчета, упованието е, че през 2019 година доставката на нефт от страните отвън ОПЕК ще се усилят с 2,14 млн. барела дневно след растеж от 2,91 млн. барела дневно през 2018 година - до 64,51 млн. барела дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР