Опазването на околната среда е важна част от нашия отпечатък

...
Опазването на околната среда е важна част от нашия отпечатък
Коментари Харесай

380 000 балкански пъстърви повече в българските реки само за 7 години

„ Опазването на околната среда е значима част от нашия отпечатък в обществото и устрема ни да променяме живота ни към по-добро. Инициативата „ Дай късмет на Балканката “ е основна за нас, тъй като посредством нея към този момент 7 години влагаме освен средства, само че и персоналните старания на нашия екип, който взе участие директно като доброволци в зарибяването и почистването на речните региони. Вярваме, че по този метод даваме позитивен образец и насърчаваме повече хора да бъдат дейни в отношението си към съхраняването на природата “, показа Елица Георгиева, началник Корпоративни връзки на Лидл България.

 Как игрите развиват фантазията на детето Как игрите развиват фантазията на детето
Игрите са главната активност на малчуганите и съвсем напълно запълват тяхното всекидневие. Всъщност игрите са не просто метод детето да се з...
Преди зарибяването доброволците почистиха близо 10 километра по продължението на реката в региона на Самоков, Злокучене и Драгушиново. По този метод се предотвратява попадането на боклуци в реката, а балканската пъстърва е мощно уязвима в нечисти и небогати на О2 водоеми.
Ангел Радунчев, чиновник на Лидл България и деен участник в самодейността за поредна година, споделя за тънкостите на зарибяването: „ Рибките се донасят до мястото в специфични двуслойни чували. В реката първо се пуска вътрешният мек чувал, който се оставя за десетина минути неподвижно във водата, с цел да настъпи плавна смяна на температурата и да се избегне температурния потрес при рибките. После чувалът се изсипва в кофа за разнасяне, наложително над водата, с цел да може даже в случай че изпадне някоя рибка, тя да остане в реката. Удоволствието да видиш по какъв начин една река се съживява е неимоверно, по тази причина постоянно се стремя да съм част от „ Дай късмет на Балканката “.
„ За нас партньорството с Лидл България към този момент 7 години е от голямо значение и най-важното е отношението на компанията, на целия екип, силата на хората, които вземат участие, и споделеното чувство, че вършим нещо положително. Използвам случая да им изкажа същинска признателност и да им пожелая по случай 10-годишнината на компанията да бъдат все такива, каквито са – виновни към околната среда “ – сподели Иван Пандъков, ръководител на съдружие „ Балканка “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР