Опасно време и ураганен вятър в цяла България, на места

...
Опасно време и ураганен вятър в цяла България, на места
Коментари Харесай

Опасно време: Червен код за вятър, частично бедствено положение и много щети

Опасно време и ураганен вятър в цяла България, тук-там поривите доближават до 30-35 метра в секунда.  Червен код е в действие за две области в страната - Враца и Монтана , като във Враца е оповестено и отчасти бедствено състояние.  За 7 области е в действие оранжев сигнален код - София град, София област, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Кърджали и Хасково. В останалата част от страната кодът е жълт .
 Национален институт по метеорология и хидрология времето 18 януари Национален институт по метеорология и хидрология

Над Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 13°-18°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде най-вече облачно и тук-там ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще бъде прохладно с плевел, по високите и открити елементи ураганен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към 0°.

В четвъртък ще остане доста прохладно, със мощен, тук-там в Източна България и по северните скатове на планините - плевел. Ще бъде най-вече облачно. В Западна България и планините ще има и превалявания от дъжд, над 1800-2000 м - от сняг, в обособени региони ще са обилни по количество. Доста топло за втората половина от януари с минимални температури сред 8° и 13° и оптимални - сред 15° и 20°.

В петък в цялата страна ще има превалявания, повече по количество и на повече места ще са в Западна и Южна България. В западната половина от страната вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, с него ще проникне леден въздух.

С понижението на температурите, по-късно денем и в по-ниските планински региони и високите полета дъждът ще минава в сняг . В Източна България ще продължи да духа сдържан и мощен юг-югозападен вятър и там температурите ще останат над 10°, а преваляванията ще са слаби и на обособени места.

Още за времето вижте на.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР