Опасният рецидивист Симеон Стоянчов, известен като Малката Рижа, отново е

...
Опасният рецидивист Симеон Стоянчов, известен като Малката Рижа, отново е
Коментари Харесай

Бургас трепери! Един от най-страшните кримигерои пак е на свобода

Опасният рецидивист Симеон Стоянчов, прочут като Малката Рижа, още веднъж е на независимост. Това оповестиха обезпокоени хора, видели Рижата преди дни на едно от плажните заведения – „ Стария капан “ в Бургас, оповестява "Флагман ".

Стоянчов бил в компанията на руса жена. Изглеждал очевидно спокоен и ухилен. Двамата си поръчали рибена чорба и бързо напуснали заведението.
Проверка на Флагман.бг откри, че Стоянчов е излязъл на независимост на 7-ми юли т. година

Само преди дни той е можел да се върне още веднъж зад решетките, въпреки и за малко. Бургаският областен съд обаче реши да даде късмет на рецидивиста още веднъж да се интегрира в обществото.

Магистратите кумулираха две присъди на Рижата – за кражбата на мотор в ж.к. „ Меден рудник “ и шофиране след приложимост на опиати. Съдът постанови общо наказване от 1 година и 8 месеца, само че реши, че няма потребност Стоянчов да се връща в пандиза, с цел да долежи присъдата си.

„ Настоящият правосъден състав намира, че в тази ситуация не следва да откри приложение правилото на наредбата на чл.24 от Наказателен кодекс. Същото е планувано като изключение и единствено за случаите, когато с оглед избраните санкции за обособените осъществени от един наказан закононарушения, не могат да се реализиран задачите по член 36 Наказателен кодекс.

Видно от показаните в правосъдно съвещание писмени доказателства – регистрационна карта, издадена от Дирекция „ Бюро по труда”, гр.Бургас, трудов контракт № 7/29.07.2019 година и фактура за обезщетен наем за жилище, същият е почнал развой по социализация и коригиране. С оглед на това, съдът намира, че осъжданията, са съумели да окажат своя превъзпитателен и изправителен резултат.

На С. следва да бъде предоставена опция за коригиране и връщане към естествения метод на живот. Едно влизане на наказания назад в пандиза, въпреки и единствено за три месеца, по мнение на сегашния правосъден състав, би оказало възпиращо дейности на този развой и би попречило на същия да довърши позитивната смяна, която е почнал “, написа в претекстовете на районния съд.

По делото обаче не са взети под внимание 6-те месеца, които Рижата получи, откакто потроши затворническа килия при започване на м. година Присъдата влезе в действие напълно скоро, само че не е изключено Стоянчов да апелира наказването.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР