Опасни заболявания, които нямат симптоми Когато броят на еритроцитите бавно

...
Опасни заболявания, които нямат симптоми Когато броят на еритроцитите бавно
Коментари Харесай

Опасни заболявания, които нямат симптоми – вижте кои са те!

Опасни болести, които нямат признаци

Когато броят на еритроцитите постепенно понижава, има незабележими признаци като отмалялост, която постоянно приписваме на стресовия живот.

За разлика от болесттите, които имат съответна причина и разпознаваеми признаци, някои положения имат признаци, признаци и медицински проблеми, които одобряваме за „ естествени “. Но зад тях постоянно се крият доста подли заболявания.

Някои са явни, само че някои положения се развиват постепенно, тъй че хората нормално не виждат заболяването, до момента в който не е прекомерно късно.

Ето за какво е толкоз значимо да вършим постоянни прегледи, даже когато усещаме леки промени в тялото.

Ниски равнища на витамин D
Въпреки че може да не забележите нещо рисково, в случай че равнището на витамин D е под 30 ng/ml за дълго време, това може да способства за развиването на сърдечни болести, диабет, някои типове рак и множествена склероза.

Витамин D също оказва помощ за усвояването на калция, тъй че дефицитът може да повлияе и на положението на костите ви.

По-ниско равнище от 20 ng/ml може да се смята за недостиг. За благополучие инспекцията и регулирането на витамин D са елементарни.

Ако имате сериозен недостиг, бихте могли да го компенсирате с хранителни добавки. След няколко месеца проверете още веднъж.

Хипотиреоза
Щитовидната жлеза контролира метаболизма и редица основни системи и процеси. Неактивната щитовидна жлеза не създава задоволително хормони (TSH) и тялото не действа вярно.

Симптомите на хипотиреоза като отмалялост и нетърпимост към мраз, могат елементарно да се подценен.

Това положение може да докара до затлъстяване, сърдечни болести, висок холестерол, неплодородие, меланхолия и повредени нерви.

Редовните прегледи би трябвало да стартират на възраст от 35 години и на всеки пет години.

Диабет вид 2
Ако тялото ви не създава задоволително инсулин, който разгражда глюкозата, се развива диабет. Това заболяване постоянно се появява последователно. Диабетът може да повреди зрението, сърцето, бъбреците и нервните окончания.

Лекарите мощно предлагат теста А1С, който мери междинното равнище на глюкоза в кръвта.

Ако страдате от наднормено тегло или имате фамилна обремененост не забравяйте да извършите първото проучване на 45 години.

Повишено кръвно налягане – хипертония
Заради възрастта и рисковете като фамилна обремененост и наднормено тегло, налягането може да стане прекомерно високо. Възможните затруднения включват сърдечен удар, инсулт и бъбречни болести.

Висок холестерол
Независимо дали се дължи на неприятната диета или генетика, нарасналите равнища на неприятния холестерол в кръвта могат да запушат артериите, което води до неприятен приток на кръв към жизненоважни органи като сърцето и мозъка. И най-после, това може да аргументи инфаркт или инсулт.

Въпреки това, високите равнища на холестерол не могат да се усетят. Затова би трябвало да се вършат постоянни кръвни проучвания.

Ако имате висок холестерол, вашият доктор евентуално ще предложи смяна в диетата и физически извършения – както и в началото лекуване, след което ще ви изпрати да си извършите проучване.

Фибромиалгия
Фибромиалгията е хронично положение и мъчителен синдром, характеризиращ се с болежка в мускулите, връзките и сухожилията, последвано от отмалялост. В тялото има избрани точки, които са доста мъчителни на досег.

Повечето хора изпитват умерена до мощна отмалялост, имат нарушавания на съня, чувствителни са на досег, светлина и тон и имат когнитивни нарушавания.

Но фибромиалгията е сложна за диагностициране, тъй като няма тест за това разстройство.

Лекарите слагат диагноза, откакто изключат други вероятни болести, тъй че може да минат години, преди да разберете защо става въпрос.

Анемия
Тъй като броят на еритроцитите постепенно понижава, се появява отмалялост.

Тъй като алените кръвни кафези придвижват О2, този дефицит на О2 може да повреди органите и да усили риска от сърдечен удар.

Вижте още: Натурална рецепта при кашлица и бронхит, която бори инфекциите

Кажете на Вашия доктор, в случай че постоянно сте изтощени, изключително в случай че имате тежка менструация или чревни нарушавания като болест на Крон или целиакия.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР