Опасни са опитите за подмяна на историята и днес има

...
Опасни са опитите за подмяна на историята и днес има
Коментари Харесай

Илияна Йотова: И днес има експерти, които проповядват, че машината на смъртта е измислица

Опасни са опитите за замяна на историята и през днешния ден има специалисти в кавички, които проповядват, че злокобната машина на гибелта е небивалица. Това сподели вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова по време на конференцията, отдадена на 80-годишнината от спасяването на българските евреи, съобщи кореспондент на " Фокус “.

Преди 80 години България избавя 48 хиляди евреи, съобщи Йотова. " Този акт записва една от най-светлите страници в българската история. За страдание, не можахме да защитим 11 хиляди 344 евреи от територии по това време, управлявани от българските управляващи “.

Поздравявам Министерски съвет за амбициозната стратегия за отбелязване на годишната, добави Йотова. " Трябва да помним историята, с цел да не повтаряме този тъмен интервал. Човешките права през днешния ден се потъпкват. “

Опасни са опитите за замяна на историята и през днешния ден има специалисти в кавички, които проповядват, че злокобната машина на гибелта е небивалица, безапелационна е Йотова. " Недостатъчно се знае за светлия образец на България, която избави своите евреи “.

В среда на тежко опълчване по-категорично би трябвало да се чува гласът на вас, на университетските, на научните среди, на обстоятелствата пред своеволията, конюнктурните тълкования, за жалост нерядко, политически спекулации, съобщи вицепрезидентът.

Спасяването на българските евреи принадлежи освен на българската, а на международната памет, добави Йотова. Благодарение на взаимните старания на Българската православна черква, на водещи политици, интелектуалци, на смелостта на елементарните българи “.

Гордост е, когато прочетеш в Йерусалим: “България е страната, в която българските евреи бяха избавени ", в умозаключение сподели Йотова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР