Опашки за бензин като по времето на Чаушеску“ се образуваха

...
Опашки за бензин като по времето на Чаушеску“ се образуваха
Коментари Харесай

Рязко поскъпване на горивата и „опашки като при Чаушеску“ в Румъния

Опашки за бензин „ като по времето на Чаушеску “ се образуваха на редица места в Румъния, в това число и в Букурещ, оповестява локалният уебсайт Зиаре.

Цената на литър бензин А95 скочи с 2,10 леи (0,83 лв) единствено за няколко минути на една бензиностанция в румънския град Беюш в северния окръг Бихор, достигайки цена 11,10 леи (4,39 лв). Сайтът отбелязва, че на други бензиностанции в града с по-ниски цени са се образували дълги опашки.

Колони от коли са видяни пред бензиностанциите и в западните окръзи Арад и Тимиш, откакто се появиха клюки, че цената на бензина може да надвиши 10 леи в околните дни.

Сайтът отбелязва, че на множеството бензиностанции общоприетият бензин се продава на цена сред 7,26 и 7,67 леи (2,87-3,03 лв), а премиум бензинът - сред 8 и 8,31 леи (3,16-3,28 лв).

Вчера цената на бензина надвиши прага от 8 леи, което е рекордна цена за румънския пазар. Поскъпването идва на фона на по-голямото търсене на горива и нарасналите цени на всички артикули в международен проект, отбелязва уеб сайтът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР