Опашки от пътници, които заминават за лятната си отпуска, се

...
Опашки от пътници, които заминават за лятната си отпуска, се
Коментари Харесай

Опашки се извиха пред гръцките фериботи

Опашки от пасажери, които отпътуват за лятната си отпуска, се образуват от сутринта на пристанището Пирея край гръцката столица Атина, тъй като контролът на изискваните документи за здравния статус стана по-строг, откакто беше стихотворец от бреговата защита, оповестява телевизия Скай, представена от Българска телеграфна агенция.

Повечето пасажери декларират пред малкия екран, че са имунизирани против КОВИД-19 и имат нужния документ за имунизация или за превозване на болестта. Има обаче и такива, които пътуват за островите с PCR или бърз тест.

Служителите на бреговата защита наблюдават пасажерите да се явяват в пристанищата час и половина преди отплаването на корабите и да имат със себе си всички нужни документи за отбягване на забавяния при качването на фериботите.

От друга страна пасажерите, които се връщат от островите към континентална Гърция, могат да се качат на ферибота и с представянето на резултата от независимо осъществен и съответно регистриран бърз тест за ковид (self test), изработен до 24 часа преди пътуването.

Броят на инфектираните с ковид в Гърция нараства през последните седмици, което принуждава държавното управление да вкара наложителна имунизация на здравните служащи и личния състав на домовете за възрастни хора и да вкара нови ограничавания в цялата страна, в това число да позволява единствено имунизирани клиенти на закрито в заведения за хранене и клубове.

На 18 юли гръцките здравни управляващи оповестиха за нови 1558 случая на заразяване и 10 смъртни случая, свързани с КОВИД-19. В събота новите случаи бяха 2562, а смъртните случаи - седем.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР