Опашката от желаещи да си сътрудничат с БРИКС е много

...
Опашката от желаещи да си сътрудничат с БРИКС е много
Коментари Харесай

Дмитрий Песков: Опашката от желаещи да си сътрудничат с БРИКС е много дълга

Опашката от искащи да си сътрудничат с БРИКС е доста дълга. Макар че, отводът на Аржентина провокира страдание. Това сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков по време на брифинг.

Москва съжалява за отхвърли на Буенос Айрес да взе участие в БРИКС. Това обаче е суверенно решение на Аржентина и Русия го почита, акцентира Песков.

„ Аржентинците избраха своето управление и то счете за несвоевременно страната да взе участие в този формат в този момент, само че опашката от искащи да се асоциират с БРИКС е много огромна и това провокира задоволство “, добави прессекретарят на Путин.

Той също по този начин изрази вяра, че в бъдеще аржентинските управляващи ще трансформират решението си.

Освен това, като част от брифинга, формалният представител на Кремъл акцентира, че Москва и Рияд не престават контактите по отношение на участието на арабското кралство в БРИКС. Този въпрос е бил разискван и по време на визитата на съветския президент в Саудитска Арабия, посочи Песков.

„ Следователно ние изхождаме от обстоятелството, че Саудитска Арабия е ориентирана към участие в БРИКС. Все още нямаме друга информация “, добави той.

Източник: ТАСС, превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР