Опашка от вярващи се изви на поклонението пред патриарх Неофит

...
Опашка от вярващи се изви на поклонението пред патриарх Неофит
Коментари Харесай

Опашка от вярващи за поклон пред тленните останки на патриарх Неофит

О пашка от вярващи се изви на поклонението пред патриарх Неофит в храм-паметника „ Св. Александър Невски ”.  Това предава   .

Ковчегът с тленните остатъци на Негово Светейшество беше импортиран в патриаршеския храм малко преди 08.00 ч.

Самото поклонение стартира в 09.00 ч., когато хората бяха пуснати в църквата, с цел да могат да си вземат последно " Сбогом " с главата на Българската православна черква.

Смирени и тихи, с цвете в ръка, от рано хора пристигнаха пред храм „ Св. Ал. Невски ”. 

„ Той излъчваше добрина, човещина и обич. Беше човек с същински християнски, морални и нравствени полезности ”, показа Васко Миховски, настоятел в черква.

„ Чувствата са смесени. Радвам се, че се показа пред Бога и че ще отиде най-сетне при него. Губим добър човек, патриарх, който ни водеше добре, само че безшумно, без доста звук ”, счита Иво.

„ Народът осиротя. В този миг ние сме без нравствен ментор ”, твърди Зорница. 

 В храма беше отслужена заупокойна молитва от висшият клир и столичното свещенство.

„ Моят живот е напълно обвързван с него, още от детството ми. Негово Светейшество ме подстрига за читател и артист на БПЦ, когато бях на 8. Губя освен патриарха си, а и индивида който ми е дал доста ”, съобщи протойерей Васил Танев. И добави, че ще запомни Светейшия с неговата доброта и мъдрост.

Пред патриарх Неофит се поклониха доста политици и видни общественици. Днес за вярващите е ден за молитва - душата на патриарха да бъде призната в Царството Божие. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР