Опашка от над 10 километра от ТИР-ове се образува на

...
Опашка от над 10 километра от ТИР-ове се образува на
Коментари Харесай

Над 10 километра е опашката на Дунав мост 2 при Видин

Опашка от над 10 километра от ТИР-ове се образува на околвърстния път на Видин. Причината съгласно водачите е наложителното прекосяване през кантарите на граничния пункт на "Дунав мост 2 " и незадоволително бързата работа на граничните чиновници.
"По принцип българите доста не ги закачат, но турските камиони с турска стока... Ровят им в кабините, шкафове отварят, отиват десетина минути на камион. Да понижат контрола малко, не може 10 минути на камион. Проблемът е от румънска страна, кантарите и контрола. Просто кантарите са проблем. С контрола може би към 15-20 минути почти минава един камион. Ние минаваме по-бързо. Турските камиони минават много по-бавно, при тях документите са други. Аз в този момент се подредих, само че най-вероятно до тази вечер няма късмет да мина ", разясняват някои от чакащите на опашката български водачи.
От 4 април е въведена и краткотрайна организация на придвижване по "Дунав мост 2 ". Причината е ремонт на път Е-79 при км -1+540 в румънската част преди граничния контролно-пропускателен пункт при "Видин – Калафат ".
Заради изчакващите да преминат границата камиони, придвижването по част от околовръстния път на Видин се реализира в двете посоки в едното платно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР