Опасенията за недостиг на определени хранителни продукти и покачващите им

...
Опасенията за недостиг на определени хранителни продукти и покачващите им
Коментари Харесай

Мними търговци предлагат евтино олио с обяви в социалните мрежи

Опасенията за дефицит на избрани хранителни артикули и покачващите им се цени в магазините подтикнаха появяването на нов вид измами - мними търговци оферират олио на атрактивни цени в групи за продажба в обществените мрежи и в уеб сайтове за безвъзмездни разгласи, заяви Нова тв. За да получат доставка, потребителите би трябвало да изпратят капаро по банков път, излиза наяве от сигналите. След преводите, обаче, търговците-фантоми стопират да си подвигат телефоните.

Преди дни на атрактивна публикация във Фейсбук попада София Георгиева от Златоград, оферират олио за 2.70лв. при цена в магазина от 5-6 лева Според офертата: олиото се предлага в разфасовки от 1 и 10 литра. А за поръчка и доставка е оставен телефонен номер, на който изясняват, че декларираните количества би трябвало да бъдат над 100 литра.

София бързо съумява да събере поръчки и от други фамилии и звъни още веднъж, с цел да закупи 136 литра олио. Този път й желаят 35 лева по банков път за доставка на даденото място.

Предплащането на част от сумата усъмнява София Георгиева. Тя пита за различен вид заплащане, с цел да бъде доставено олиото. След отвод дамата взема решение да ревизира търговеца на евтиното олио и във форумите в интернет. Така схваща, че действително е била единствено на крачка от това да стане жертва на машинация.

В клопката на мнимите търговци, обаче, към този момент били попаднали десетки, поръчали от евтиното олио. Дни наред клиентите изпращали част от сумата или такса за доставка, само че преференциалните поръчки по този начин и не идвали. Търговецът пък към този момент бил изключил телефона си.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР