Опасенията около Брекзит и глобалната несигурност, породена от търговския конфликт

...
Опасенията около Брекзит и глобалната несигурност, породена от търговския конфликт
Коментари Харесай

Брекзит засегна и италианския моден бизнес

Опасенията към Брекзит и световната неустановеност, подбудена от комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай се отразиха отрицателно даже и на стилния бизнес.

Модната промишленост в Италия, която е главен бранш на експорт регистрира застой. Приходите за 2019 година са съвсем същите като предходната, нараствайки едвам с 0,1 на 100. Това е много под междинния годишен напредък от 3 %, постиган през последното десетилетие. Браншът се надява да възвърне този ритъм през 2020 година, съобщи Ройтерс.

Около 75% от приходите на стилната промишленост в Италия, столица на централите на компании като Прада (Prada) и Салваторе Ферагамо (Salvatore Ferragamo) се генерират в чужбина, разяснява Българска телеграфна агенция.

" Годината е сложна, под натиска на неподходяща интернационална среда. Догодина се надяваме да се върнем към темповете на напредък, с които сме привикнали ", разяснява Карло Капаса, ръководител на италианската Национална фешън камара. По всеобща оценка на членовете на асоциацията, застоят в продажбите се дължи главно на напрежението, обвързвано с комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, опасенията към Брекзит и хонконгските митинги.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР