Опасенията, че жилищата ще продължат да поскъпват и ниските лихви

...
Опасенията, че жилищата ще продължат да поскъпват и ниските лихви
Коментари Харесай

Ниските лихви по ипотеките поне до 2023 година

Опасенията, че жилищата ще продължат да нарастват и ниските лихви по ипотечните заеми, са двата съществени фактора, които карат от ден на ден канадци да прибягват до покупката на тези парцели. Въпреки наклонността цените да порастват, то най-малко при гарсониерите стойностите са още надалеч от максимума доближат преди 5 години.

Фактът, че милиони хора работят отдалечено, също оказва въздействие върху динамичността на покупка на жилища.

Що се отнася до лихвените равнища по ипотечните заеми, то те са на исторически ниски равнища през последните 11 месеца – 0.25%.

„ Безпокой ни държанието на хората, които чакат, че повишаването на жилищата ще продължи. Започваме да следим първите признаци на ексклузивен възторг, само че би трябвало да отбележим, че сме доста надалеч от пазара през 2016-2017 гг., когато пазарът фактически прегря “, споделя Тиф Маклъм, шеф на Централната банка на Канада.

Централната банка на Канада има намерение да продължи да поддържа лихвите по ипотеките на ниски равнища най-малко до възобновяване на стопанската система. Последното се чака да се случи през 2023 година За цялостното възобновяване е належащо доста поддържане на парично-кредитната политика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР