ООН възнамерява да изпрати свой екип от експерти по човешките

...
ООН възнамерява да изпрати свой екип от експерти по човешките
Коментари Харесай

ООН смята да изпрати екип да разследва убийствата в Буча

ООН има намерение да изпрати собствен екип от специалисти по човешките права, които да проверяват убийствата на няколкостотин цивилни в украинския град Буча, съобщи ДПА, базирайки се на представител от Службата на висшия комисар за правата на индивида в Женева.

Екип на Организация на обединените нации от 50 души е ситуиран в западния украински град Ужгород на към 800 километра от Киев и предградието Буча. Не беше обявена дата за изпращането на екипа.

Разследваща комисия, формирана от самостоятелни юристи, също ще проверява какво се е случило в Буча, разгласи говорителката на Службата на Върховния комисар за правата на индивида Лиз Тросел. Комисията има за задача да събере доказателства за евентуални военни закононарушения за Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

Международната организация по миграция през днешния ден заяви, че войната в Украйна е предизвикала разселването на над 7,1 милиона души. Тя добави, че това съставлява нарастване с 10% на броя на вътрешно разселените лица в Украйна спрямо първия стадий на изследването от 16 март.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР