ООН се подготвя за най-лошото, след като Турция пое контрола

...
ООН се подготвя за най-лошото, след като Турция пое контрола
Коментари Харесай

ООН се подготвя за най-лошото от Турция в Сирия

Организация на обединените нации се приготвя за най-лошото, откакто Турция пое контрола над интервенциите в Северна Сирия , съобщи Панос Мумцис, филантропичният координатор на Организация на обединените нации за Сирия. " Не знаем какво ще се случи ", изясни той на конференцията в Женева, Швейцария.

Цивилните би трябвало да бъдат пощадени във всяка турска военна интервенция в североизточната част на Сирия, където Организация на обединените нации се надява, че разселването и жестокостите могат да бъдат предотвратени , съобщи Мумцис, представен от " Ройтерс ".

Регионалният филантропичен координатор на Организация на обединените нации разяснява, че са направени проекти за деяние в изключителни обстановки за даване на помощ . " Надяваме се на най-хубавото, само че се приготвяме за най-лошото ". Организация на обединените нации са виждали " горчивата история " с безвредните зони тук-там като Сребреница .
 Американците се изтеглят от Североизточна Сирия, удостовери Ердоган
Американците се изтеглят от Североизточна Сирия, удостовери Ердоган

Ердоган също съобщи, че възнамерява да посети Вашингтон за среща с Тръмп през първата половина на ноември

Говорителят на Европейската комисия Мая Кочиянчич съобщи, че " възобновяване на военни дейности на североизток освен ще изострят страданията на цивилните и ще доведат до всеобщо разселване , само че също по този начин рискуват съществено да подкопаят актуалните политически старания ", оповестява АП.

Европейски Съюз остава зает с " единството, суверенитета и териториалната целокупност на Сирия " и че дълготрайното решение на спора " няма да бъде реализирано с военни средства и изисква същински политически преход ".

Турция от месеци заплашва да стартира военна интервенция за прогонване на сирийските кюрди от граничния район.

Германия изрязва безпокойствие от вероятността за навлизане на Турция в Североизточна Сирия , като съобщи, че сходна интервенция може в допълнение да дестабилизира раздраната от война страна.

Улрике Демер, представител на канцлера Ангела Меркел съобщи, че Германия е осведомена със " специфичната обстановка с политиката на сигурност ", с която Турция се сблъсква на своята граница.

Но тя предизвести, че триумфите против " Ислямска страна ", реализирани в забележителна част от сирийските кюрдски сили с интернационална поддръжка, " не би трябвало да бъдат застрашени ".
 Съединени американски щати нарушиха уговорките си, недоволстват сирийските кюрди
Съединени американски щати нарушиха уговорките си, недоволстват сирийските кюрди

Сега Турция приготвя интервенция за инвазия в Северна и Източна Сирия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР