ООН подготвя хуманитарна мисия за СирияТурски войник е убит, а

...
ООН подготвя хуманитарна мисия за СирияТурски войник е убит, а
Коментари Харесай

При нов обстрел: Турски войник е убит в Идлиб

ООН приготвя филантропична задача за Сирия

Турски боец е погубен, а още един турски боец е ранен при нов артилерийски обстрел в Северна Сирия, осъществен от сирийските сили, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на турското министерство на защитата.

Турция продължава в отговор да нанася удари по цели на режима в провинция Идлиб, се споделя в известие в Twitter на турското министерство на защитата.

Вчера 33-ма турски военни бяха убити при въздушни удари в Идлиб, за които Анкара сподели, че са били осъществени от сирийските държавни сили, предава Нова. От началото на турската намеса в Сирия това беше най-голямата загуба на военнослужещи за Турция. В отговор турските сили убиха 31 сирийски бойци, съгласно Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

Турция прати хиляди военни и техника в поддръжка на бунтовниците в Идлиб, сражаващи се против силите на режима в Дамаск.

По мотив обстановката в Идлиб генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш сподели, че се приготвя филантропична задача на Организация на обединените нации, която да отиде в тази сирийска провинция.

Целта на задачата ще бъде да направи оценка на място на обстановката, добави Гутериш, само че не сподели нищо друго за състава на тази задача и по кое време тя би могла да отиде в Идлиб, нито за какъв брой време ще бъде там.

Според дипломати задачата може да бъде задействана идната седмица и би трябвало да сплотява представители на разнообразни организации и отдели на Организация на обединените нации.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР