ООН отправи призив за близо 29 милиарда долара, необходими за

...
ООН отправи призив за близо 29 милиарда долара, необходими за
Коментари Харесай

ООН: Бруталната истина е, че 2020 г. ще бъде трудна за милиони

ООН насочи апел за близо 29 милиарда $, нужни за филантропични помощи, защото изменението на климата и все по-продължителните спорове провокират незабавна нужда от помощ за десетки милиони хора, съобщи AFP, представена от БНР.
Глобалният филантропичен обзор (ГХП) на международната организация пресметна, че 168 милиона души по света ще се нуждаят от някаква форма на незабавна помощ през 2020 година, в това число храна, заслон и опазване на здравето.
Това число бележи " връх в актуалната епоха ", съобщи пред кореспонденти Марк Лоукок, координатор на Организация на обединените нации за незабавни случаи, като разясни, че има поради интервала след Втората международна война.
Нуждите не престават да нарастват частично тъй като " споровете стават все по-продължителни и интензивни ", сподели Лоукок.
" Воюващите страни демонстрират тотално занемаряване на филантропичното право ", вследствие на което цивилните жители, попаднали в спор, са все по-склонни да бъдат разселени или травмирани психически, сподели той и добави, че броят на нападенията против учебни заведения и здравни заведения продължава да нараства.
В допълнение, изменението на климата отприщи по-екстремни метеорологични събития, по-специално суша и наводнения, които провокират филантропични изключителни обстановки, сподели той.
" Бруталната истина е, че 2020 година ще бъде сложна за милиони хора ", сподели Лоукок.
От 168 милиона души, които се чака идната година да се нуждаят от помощ, апелът на Организация на обединените нации за 28,8 милиарда $ има поради обезпечаване на обикновена помощ за 109 милиона, които ще са най-нуждаещи се и на които организациите на Организация на обединените нации са в положение да оказват помощ.
Организация на обединените нации търси повече от 3 милиарда $ за справяне с филантропичните рецесии в Йемен и Сирия, най-нуждаещите се страни.
Венецуела е страната, в която потребностите са се нараснали най-вече през последната година.
Организация на обединените нации потърси близо 740 милиона $ за районен отговор на рецесията във Венецуела за 2019 година, само че с опустошителната икономическа и политическа рецесия на страната се ускори, тази цифра набъбна до 1,35 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР