Онтотекст, част от „Сирма Груп Холдинг“ АД, представи новата версия

...
Онтотекст, част от „Сирма Груп Холдинг“ АД, представи новата версия
Коментари Харесай

„Онтотекст пусна версия 8.8.0 на семантичната си база данни GraphDB





Онтотекст, част от „ Сирма Груп Холдинг “ АД, показа новата версия 8.8.0 на своята графова база данни GraphDB. Важно изобретение в GraphDB 8.8.0 е добавената интеграция с MongoDB, което разрешава на потребителите да задават запитвания от MongoDB на JSON-LD. Интеграцията дава опция на разработчиците и архитектите на решения да подобрят доста продуктивността на записите на техните RDF решения, когато се занимават с документно-ориентирани данни.

Според резултатите на LDBC Semantic Publishing Benchmark, по този начин се реализират над 80 пъти по-високи скорости на възобновяване за вместилище, съдържащо метаданни за милиони документи.

Новата версия разрешава на потребителите да правят търсения за семантично подобие въз основата на вграждане на взаимоотношения в рубрика (субекти-предикати-обекти, тройки или предикации) в мощно мащабируемо векторно пространство. „ Подобно на консолидираното на пълнотекстово търсене като FTS конектори, потребителят може да дефинира показатели на подобие, които могат да бъдат употребявани по-късно като част от SPARQL поръчки за дейно добиване на семантично сходни възли от RDF граф “, изясняват от „ Онтотекст “.

Новата версия оказва помощ на екипите по поддръжката да ускорят времето за архивиране на огромни складове чрез новия бърз механизъм за архивиране на огромни масиви в GraphDB Cluster.

Друга основна характерност на GraphDB 8.8.0 е прибавянето на конфигурируемо протоколиране на разширени заглавия. „ Това разрешава на потребителите и архитектите на решения да съпоставят транзакции и поръчки в решения, основани на GraphDB. Това ще разреши на оперативните екипи да наблюдават и следят транзакциите и поръчките във всички системи на Онтотекст “, разясняват от българската компания.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР