Онс Жабер демонстрира сериозна воля за победа и характер в

...
Онс Жабер демонстрира сериозна воля за победа и характер в
Коментари Харесай

Напук на болестта: Жабер показа страхотен характер и стартира успешно на US Open!

Онс Жабер показва сериозна воля за победа и темперамент в откриващия си мач на тазгодишния US Open и се класира за втория стадий в шампионата. Миналогодишната вицешампионка в Ню Йорк в хода на целия си конфликт против Камила Осорио на старта биваше изтезаване от сериозна простуда, само че на пук на заболяването петата сложена оцеля в борбата с колумбийката и победи след близо два часа игра - 7:5 7:6(4). Така арабката се класира за втория стадий на конкуренцията, където я чака среща с 18-годишната Линда Носкова, от която загуби при единствения им мач до момента.

Още през цялото време на дуела тунизийката ясно съобщи с дейностите си, че има желанието да задава темпото в разиграванията, като взимаше рано топката и успяваше да пласира завършващите си удари наоколо до линиите, трансформирайки ги в печеливши такива, което я изведе напред с два пробива задатък. Оттам насетне обаче физическото положение на Жабер очевидно се утежни неведнъж, като тя загуби четири поредни гейма и пожела да вземе медицински таймаут, при който ясно бе открито, че страда от простуда. В този миг пък публиката на Louis Armstrong Stadium застана компактно зад тила на миналогодишната финалистка в шампионата, която след интервенцията се почувства привидно по-добре и съумя да пробие в последния вероятен миг, преди да се завърне от 0:40 в заключителния гейм, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част подемът в представянето на арабката продължи и тя се снабди с ранен пробив след серия от страхотни комбинации в атакуващ проект, но насладата ѝ не траеше дълго, поради обстоятелството че международната номер 68 доста усъвършенства позицията си на корта и обърна резултата в своя изгода - 3:1. Впоследствие рисковият жанр на колумбийката даде своето отрицателно отражение върху позицията ѝ в мача и тя загуби идващите четири гейма, като даже ѝ се наложи да избавя мачболи на личен сервис.

Същевременно пък финалистката от Уимбълдън продължаваше да усеща сериозен дискомфорт в миговете си на лично подаване и въпреки на два пъти да сервираше за успеха, то в последна сметка бяхме отведени до тайбрек, където Жабер показва нерви от стомана и официализира сполучливия си старт на US Open.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР