Онлайн туристическата компания за настаняване Airbnb, чийто бизнес сега върви

...
Онлайн туристическата компания за настаняване Airbnb, чийто бизнес сега върви
Коментари Харесай

Airbnb опитва да се задържи на повърхността с нов заем от $1 млрд.

Онлайн туристическата компания за настаняване Airbnb, чийто бизнес в този момент върви стремително надолу поради пандемията на новия ковид, си обезпечи нов заем от 1 милиард $. Това стана единствено няколко дни, откакто компанията завърши продажба на облигации за 1 милиард $, с цел да избави активността си.

Страни по новата договорка за заем включват частните сдружения Silver Lake, Apollo Global Management, Sixth Street Partners, Oaktree Capital Management и Owl Rock, изясняват източници на Reuters.

Silver Lake, която е един от двамата вложители на първия дълг на Airbnb, е " един от най-големите играчи " и в новата договорка, споделя един от източниците.

Условията на новата договорка плануват точно тези кредитори да получат средствата си първо, в случай че Airbnb разгласи дифолт. Заемът е за пет години, с лихвен % от 750 базисни пункта над индикатора Libor. Заемът е бил продаден с дребна отстъпка от номиналната си стойност, което ще докара на вложителите облага от 12%.

Източниците на организацията са поискали да останат анонимни поради характера на информацията. Apollo, Oaktree, Silver Lake, Owl Rock и Sixth Street отхвърлят коментар по въпроса. Съветниците по новата договорка са Morgan Stanley and Goldman Sachs.

Сделката за облигации на Silver Lake и Sixth Street от предходната седмица, която беше за 1 милиард $, включваше гаранции за двете сдружения за частен капитал, които могат да бъдат изпълнени при оценка от 18 милиарда $.

Тази цифра е под оповестените от Airbnb 26 милиарда $ като вътрешна оценка при започване на март, и много под оценката от 31 милиарда $, която тя получи при набирането на средства през 2017 година.

През септември предходната година компанията съобщи, че възнамерява да листне акциите си през 2020 година. Засега Airbnb не разяснява обществено дали разтърсванията в туристическата промишленост ще се отразят на тези проекти. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР