Онлайн кандидатстването за 1 клас вече тече. От днес се

...
Онлайн кандидатстването за 1 клас вече тече. От днес се
Коментари Харесай

Почна онлайн кандидатстването за в 1 клас

Онлайн кандидатстването за 1 клас към този момент тече. От през днешния ден се открива акцията по кандидатстването за банкет на деца в първи клас и от Столичната община уведомяват родителите, че удостоверителните документи по гражданско положение, нужни за кандидатстване на първокласниците в учебно заведение, съгласно условията на Системата за банкет на възпитаници в първи клас в общинските учебни заведения, ще бъдат обезпечавани от районните администрации като информации напълно по длъжностен път, без да е належащо родителите да посещават общинската администрация за заявяване/получаване на документи и да заплащат такси за тях. Това са уверение за промени по непрекъснат адрес, в случаите, когато е осъществявана смяна през последните от една до три години; уверение за промени по сегашен адрес, в случаите, когато е осъществявана смяна през последните от една до три години; уверение за сегашен адрес; уверение за фамилно положение; уверение за раждане на детето.

Родителите могат да изтеглят и попълнят заявките за кандидатстване и да ги изпратят на съответното образователно заведение напълно по електронен път.

По този метод се електронизира целият развой, като на родителите няма да се постанова да посещават институциите, а напълно от у дома ще имат опцията да подават заявките за първокласниците.

Заявленията за банкет в първи клас ще се одобряват от 21 април до 21 май, като могат да бъдат подавани и на място в учебното заведение. На уеб страницата на всяко учебно заведение в София ще бъдат оповестени заявките, редът и методът за приемането им онлайн - с електронната система на учебното заведение, или на е-поща. Заявлението, попълнено от родителя и изпратено на електронната поща на учебното заведение или на друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на учебното заведение. Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа.

На 1 юни в 17.00 часа ще бъдат оповестени на електронните страници на учебните заведения описите с признатите възпитаници на първото класиране в учебните заведения в София. Публикуваните описи ще съдържат входящите номера от заявките на бъдещите първокласници.

Цялата информация за акцията за кандидатстване в първи клас, бланка на заявление, лист на учебните заведения и контакти с тях, са оповестени в рубриката " Образование " на Електронния портал на Столичната община - https://www.sofia.bg/education-messages , и на интернет страниците на районните администрации.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР