Онлайн експертите по отслабване често препоръчват да утолите глада си

...
Онлайн експертите по отслабване често препоръчват да утолите глада си
Коментари Харесай

4 напитки, които не трябва да пиете на празен стомах

Онлайн специалистите по намаляване постоянно предлагат да утолите глада си с пиянство, вместо с ястие.  Но доста от обичаните ни питиета не би трябвало да се употребяват на празен корем, тъй като това може да аргументи сериозна щета на тялото. 

Често мислим за въздействието на тази или онази храна, само че се отнасяме към напитките доста по-небрежно.  Какво неприятно може да се случи от чаша чай или чаша сок?  

Когато се употребяват на празен корем, доста питиета могат да доведат до неприятни чувства и да усилят риска от някои болести.  Какво можете да пиете и защо би трябвало да отделите време след хранене - разбираме заедно с диетолога Екатерина Птицина.  

Силен чай 

 питиета iStock

Както зеленият, по този начин и черният чай, са богати на антиоксиданти и имат доста позитивни свойства за здравето. Намаляват риска от развиване на рак, сърдечно-съдови болести, диабет, спомагат за понижаване на тежестта и равнищата на холестерола в организма, имат антимикробни резултати и подкрепят умствената активност. 

Чаят съдържа танини. Когато се употребяват на празен корем, те могат да причинят гадене. Колкото по-силна е напитката, толкоз по-високо е наличието на танин в нея и толкоз повече дискомфорт може да аргументи. По-добре е да пиете чай не незабавно след хранене, а след известно време - половин или един час.  

Кафе 

 питиета iStock

Кафето също е богато на антиоксиданти и има доста позитивни резултати: усъвършенства мозъчната функционалност, концентрацията и настроението. Кафето може да предотврати развиването на диабет вид 2, някои типове рак и невродегенеративни болести като Алцхаймер и Паркинсон. 

Доказано е, че кафето подтиква секрецията на стомашен сок. Ето за какво има мнение, че не би трябвало да пиете кафе на празен корем, в случай че имате синдром на раздразнените вътрешности или стомашни язви, защото остатъкът от стомашен сок поврежда стомашната лигавица, причинявайки киселини и гадене. 

Прясно изцедени плодови сокове 

 питиета iStock

Пресните плодове са богати на витамини и антиоксиданти и в умерени количества имат доста изгоди за здравето. Вземете да вземем за пример свеж нар – той съдържа мощна доза антиоксиданти. Предпазва организма от въздействието на свободните радикали, някои типове рак, понижава възпалението и има антивирусен резултат.  

Плодовите сокове съдържат елементарни захари като глюкоза и фруктоза. Например чаша свеж нар съдържа към 34 г захар и такава доза на празен корем може да провокира внезапно повишение на равнищата на кръвната захар. В този случай панкреасът ще би трябвало бързо да създаде огромно количество инсулин, с цел да понижи бързо количеството глюкоза в кръвта. 

Алкохол 

 питиета iStock

Пиенето на алкохол на празен корем усилва токсичния му резултат върху тялото. Изпивайки чаша или две, вие намалявате равнището на глюкозата в кръвта - това се назовава хипогликемия. Симптомите са нервност, световъртеж, трептене и изострен апетит, постоянно водещ до преяждане. 

По-добре е да пиете алкохолни питиета един час след хранене или паралелно с храненето. Това забавя прекосяването на алкохола в тънките вътрешности, където се всмуква, и по този метод понижава всички отрицателни резултати, улеснявайки елиминирането на токсините от тялото.  

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР