Ониксът е полускъпоценен камък и е разновидност на ахата. Може

...
Ониксът е полускъпоценен камък и е разновидност на ахата. Може
Коментари Харесай

Оникс - значение и свойства

Ониксът е полускъпоценен камък и е вариация на ахата. Може да бъде открит в най-различни цветове – кафяв, зелен, черен, затрупан е с линии, само че най-често срещаната боя е черната. Ако приказваме за астрология, Ониксът е подобаващ камък за зодии Козирог и Дева.

Ако носите пръстен с камък от Оникс, това ще ви притегля повече шанс, ще ви защищава от мрачни мисли и меланхолия. Изобщо Ониксът по нашите географски ширини е харесван и желан камък и има доста позитивни свойства, може да помогне даже при някакво здравословно неразположение, възбужда апетита.

Магична мощ на Оникса

Още от антични времена се е считало, че Ониксът има вълшебен свойства. В античен Рим, да вземем за пример, са го смятали за един от най-силните амулети. Наричали го камъка на ораторите – по време на правосъдни процеси го слагали под езика, с цел да бъдат поразителни пледоариите им. Според разнообразни магове и ясновидци фактически Ониксът има магическа мощ, само че единствено в случай че е употребен за положително. Ако индивидът, който го употребява е с чисти планове и с добра душа, той е притегателна мощ за триумф.

Традициите и разбиранията на всички места по света се разграничават. Ониксът не е по този начин желан камък във всички точки по света, както е бил в античен Рим. В Китай, да вземем за пример, считат, че той е знак на нещо неприятно, носи със себе си мрак и негативна сила, а преведено от арабски, Оникс значи тъга.

Здравословни изгоди от Оникс

 Оникс

Този полускъпоценен камък има доста значимо свойство даже в нашата национална медицина. Ако носите украшения, направени от този драгоценен камък, това ще усъвършенства успеваемостта на всички вътрешни органи и най-много на черния дроб и бъбреци.

Освен това Ониксът усъвършенства слуха и укрепва гръбначния дирек. Помага при ревматични болести, възстановява изгубения вкус, лекува глисти.

Смята се също, че този камък може да оказва помощ при разнообразни нервни разстройства – депресии, стрес, облекчава съня и отстранява кошмари.

В някои страни даже считат, че Ониксът може да усили потентността.

За кого е подобаващ Оникс

Много подобаващ за водачи, които знаят какво желаят и не щадят сили, с цел да го реализиран.

Ако сте човек с желязна дисциплинираност, този камък ще ви помогне да осъществявате желанията си и да продължавате да вървите напред. Наричат го още камъкът на военоначалниците, водачите и първооткривателите.

Той би трябвало да се носи на равнището на слънчевия сплит, тъй като въздейства най-вече на тази чакра.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР